St. Mikael

Gudstjenesten på kapellet i kveld var en såkalt Mikkels-messe – en messe til ære for erkeengelen Mikael, som også er soldatenes skytsengel (ja, det var nytt for meg også).

Jeg husker læreren vår på bibelskolen i fjor fortalte om de tre erkeenglene. Den første var den fremste av de tre, og begynte etter hvert å spekulere om han til og med stod høyere enn Gud selv. Han er den store drake, den gamle slange, han som kalles djevelen og Satan og som forfører hele verden.

Den andre erkeengelen er Budbæreren. Det var Gabriel som kom til Maria og Josef med budskap om Guds sønn som skulle komme til jorden, og han opptrer flere steder ved viktige beskjeder, nesten som Guds egen mest pålitelige postmann.

Den tredje er Mikael, Guds general. Han kjempet mot Satans engler, seiret, og kastet dem ned på jorden. Han er hærføreren, den mektige stridsmannen, Guds sverd som opptrer gjennom hele Israels krigshistorie. På den siste dag skal han også kjempe i den siste strid og lede hele Guds hær til den endelige seieren over det onde.

Det er så massivt!

Dette innlegget ble postet 29. september 2004 kl. 22:03 og er kategorisert under Bibelen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. 15. Johannessen sier:

    Hei. Kom over denne linken, har null med innlegget ditt å gjera, men gidde ikkje skriva mail!

    http://www.anjajavy.com/

    Kanskje du har sett det før?

    Kos deg der nord, ikkje lenge til perm!

Legg til en kommentar