Det begynner på «Br» og slutter på «ne»

På den ene dodøra på kaserna er det noen som har risset inn sin mening om Forsvarets plassering av militærleirene i Midt-Troms. Med runebokstaver (det blir alltid runeskrift når du skal prøve å skrive med kniv på tre) står det skrevet med store bokstaver: «Bardufoss — the wrong place to be.» Jeg tviler på at det er det verste stedet å være — iallefall så lenge fullvinteren ikke har kommet — men det er ikke tvil om at det finnes et sted i landet som er å foretrekke fremfor de fleste. Jeg sier ikke hvilket sted, men det begynner på «Br» og slutter på «ne».

Det er skikkelig godt å være hjemme igjen. Det jeg savner mest hjemmefra er kvelder med godt drøs med gode folk, sånn som lørdag kveld med åpent hus hos Arnbjørg Vedelden, eller som Bibel&Bønn i kveld, eller Jon Arne og Pål på Stallen som sitter og drømmer om alle slags prosjekt de skal starte. Sånne ting er det jeg savner. Enkle ting. Jeg driter i det ekstraordinære — gi meg de små øyeblikkene og de gode drøsene.

Det har vært et sjakk-trekk å fortelle en del av militærhistoriene her på bloggen, det ser jeg nå. Det sparer meg for bryet med å fortelle de samme historiene hundre ganger til forskjellige folk. Nå når dere er oppdatert når jeg kommer hjem, kan vi jo bare late som at jeg har vært her hele tiden og fortsette som før, hoppe over introduksjonen og gå over til vanlige ting. Genialt.

Til gjengjeld for manglende historier fra min side får jeg mange av andres militær-historier i retur. Alle som har vært inne har utrolig mange gode historier om øvelser som enten har tatt helt av eller har vært det verste de har vært med, befal som har vært de største drittsekkene på jorden, heftig kjøring og skyting med de mange kjøretøyene og leketøyene Forsvaret har å by på, og kulde som er så ekstrem at jeg ikke klarer å forstå at det er mulig. Jeg kunne sittet mange timer å bare hørt på sånne historier, for mange av de er så ville og syke og morsomme at videoen med opptakene av de hadde solgt varmere enn hvetebrød.

Når det gjelder resten av permen tenker jeg å fortsett i samme leia — henge og drøse mye, og gjerne høre noen historier, militære eller sivile. Ring meg.

Dette innlegget ble postet 25. oktober 2004 kl. 0:50 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar