Gammelmannsklær

Helsetrøyer er for menn som enten er over 60 eller har en ølvom de kan balansere en halvliter på. Det er det jeg alltid har tenkt. På filmer er det alltid de verste slubbertene som har på den på seg, de som lever på trygd fordi de heller vi se på fotballkamp hele dagen enn å løfte en finger for å jobbe.

Nå har jeg en bekjennelse å komme med. Jeg er blitt omvendt. Som en del av klespakken vi fikk utdelt fra Fosvaret inngikk 3 stk. helsetrøyer, og etter mye lovord fra folk som tok i bruk disse, så jeg meg etter nødt tvunget til å prøve dette «vidunderet». Nå er jeg avhengig.

Det må være et av de mest fantastiske plaggene som finnes. Seriøst. Den varmer helt sykt (noe jeg antar har med hullene å gjøre, at den bruker stillestående luft som isolasjon), og hvis du bruker den under trening skifter den plutselig egenskaper og blir en uovertruffen svettetransportør som holder deg nedkjølt.

Nå har jeg i tillegg fått ut noen flere fra depotet, og nå er det slutt på tiden å gå uten. Selv når jeg går i sivil er det helsetrøye under. Det er så konge!

Så får det heller leve med at det egentlig er gammelmannsklær. Så lenge jeg får beholde helsetrøya er jeg fornøyd. Vilt godt fornøyd. :)

Dette innlegget ble postet 10. oktober 2004 kl. 16:54 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

9 KOMMENTARER

 1. 15. Johannessen sier:

  Yes TT nr. 2!

  Det er ikkje til å stikke under ein stol at desse helsetrøyene er utenomjordisk undervurderte. Dei har sin funksjon i dei aller fleste anledningar. Eg hadde med meg ei slik sist eg budde heime i frå,(brukar denne formuleringa for å unngå krasse og ekle kommentarar om at eg tøffar meg med å ha budd i Afrika) og det var noko av det som verkeleg redda meg då kulda sette inn. Eg praktisk talt budde i laddet. Det som er så fantastisk er at den ikkje sit inntil armhåla og dermed vert den ikkje så prega av all kroppslukta. Enda ein bonus er jo då at den ikkje treng vaskast meir enn ein gong i blant!

  Dessutan er dei flotte til å kle seg ut med. Ei stk helsetrøye, ein ein trøtt og avdanka stilongs, stråhatt, pilotbriller og eit rødt band knytta i ei sløyfe rundt låret, og vips (eller vaps, andre seier vups, har atpå til høyrt vøps) så har ein eit fantastisk kostyme!

 2. PålB sier:

  Og på et innlegg hvor vi virkelig ville hatt et bilde å forholde oss til, legger du ikke ved en illustrasjon. Skuffende! =)

 3. Gunnar sier:

  Det begynner ofte med trøya, Bjørnar, og utvikler seg etterhvert til ølvom. Det er trøya sin feil, Bjørnar, ja, trøya! Kast ho frå deg!

 4. Loyd Jarle sier:

  Det Gunnar sier om det er med trøya det begynner, er bare tull. Eg har brukt dette fantastiske klesplagget i alle år. Ihvertafall til fysiske utskeielser i kaldt vær.

  Eg har jo prøvd å forkynne helsetrøyens fantastiske funskjon si eg va 10 år. Nå, etter nesten 14 års slit har det dukket opp en til å bringe dette videre. Dette gjer meg så ufattelig glad, og med din forkynnende gave, ser eg for meg at det her kommer til å ta heilt av. Alle kommer til å bruke helsetrøye.

 5. Bjørnar sier:

  He he he! Mye morsomt her! :D

  Stiller meg bak de positive sidene dere trekker frem. For et plagg!

  PålB: Vi får se hva det blir til med den illustrasjonen…

  Loydas: Jeg føler meg beæret over å være en del av en lang tradisjon av helsetrøye-forkynnelse, og skal med glede påta meg ansvaret for å bringe budskapet videre. Jeg liker også den profetisk innsikten din der du spår at alle en dag kommer til å bruke helsetrøye. Lide! :D

  Gunnar: Jeg sier som Black Eyed Peas: Shut up! Just shut up, shut up!

 6. Margunn sier:

  eg ao vil ha helsetroya! det e saa kaldt her i polen!! det e vel gudd for jente ao?

 7. Loyd Jarle sier:

  Hvis det er nogen så vil låne ei helsetrøye, så har eg fleire til utlåns, såkalte «utlånshelsetrøyer»…

 8. Torstein sier:

  Hei Loyd. Jeg vil gjerne låne en stykk helsetrøye, men kun hvis den har mange farger, slik som de stygge tåsokkene dine. Det hadde vært kjekt, syns jeg.

 9. Svein sier:

  Hei,
  Jeg er enig Helsetrøyer er topp. Jeg har brukt det i mange år. Jeg er bare halvgammel – 45 år. Til trening bruker jeg oftest Superbrynje, Tipp-topp.

Legg til en kommentar