Langperm og status

I morgen den dag begynner langperm 2, og det blir skikkelig godt! Det blir en god uke hjemme med mye forhåpentligvis mye henging (ja?) god gang. Flyet mitt går fra Bardufoss 1945, og forventet ankomst Bryne er rundt 2345. Ikke gå og legg dere klokka tolv.

Nå har jeg vært her oppe fem uker siden sist perm, og de ukene har forløpt uten særlig store problemer. Jeg begynner å få en slags hjemlig følelse her oppe. Leiren er jo hjemmet mitt dette året, og det er svært begrenset med alternative steder å oppholde seg. Jeg kan telle dem på én hånd: Kapellet, Statoil, Spar og Svingen (den lokale puben). Da har du stort sett Heggelia.

Begrensingene i ferdsel har likevel sine fordeler, ved at vi «tvinges» til å ha mer sosial omgang enn hva som vanligvis hadde vært normalt. (Jeg ser jo bakdelen med at vi kan komme til å klikke på hverandre etter hvert — men det får vi ta som det kommer.) Merk dere dette, folkens: Introverte Bjørnar Tollaksen bor på rom med fem andre og trives med det. Hvem hadde trodd? Ikke jeg.

Forøvrig merkes det at vinteren er i anmarsj. Temperaturen ligger rundt null. I dag har det vært noen plussgrader, men i går var det nede i 6-7 minusgrader. Vi er forsatt bare i oktober. Jeg sier: Vi er fortsatt bare i oktober. Hvis jeg må nevne én ting som bekymrer meg litt er det den ekstreme kulden om vinteren i Midt-Troms. De har til og med et begrep som heter fullvinter. Nå i en periode er det litt av og på med snø; det snør litt, så smelter det, så snør det igjen — akkurat slik det er en dag eller to i året på Bryne. Men så kommer fullvinteren. Bare ordet får håret på armene til å reise seg og huden til å omformes til hønseskinn. Jeg er ikke interessert i noen fullvinter.

Fullvinter eller ikke, trivsel eller ikke — det skal bli skikkelig godt med perm. Og det er bare én dag igjen. Én liten, ussel dag. Når jeg tenker meg om skal jeg først løpe (gå?) en og en halv mil i morgen med full utrusting, ryggsekk og AG i morgen. Bortsett fra det er det velstand.

Dette innlegget ble postet 21. oktober 2004 kl. 20:49 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Torbjørn Selmer sier:

    JA BJØRNAR!
    Me e alltid klar for å henga t langt på nått!
    blir gudd å høre krigshistoriene dine over en kaffi!
    god tur hjem.. å vi står her klar med åpne armer:)

Legg til en kommentar