Øsregn og lagførerkurs #2: Nå i ettertid

Vi er tilbake fra lagførerkurset. Det ble enda våtere enn forventet. Natt til onsdag målte målestasjonen i Tromsø, ikke så langt herfra, den største nedbørsmengden på et døgn siden 1957. Det var ville tilstander. Men nå som jeg er vant med drittvær i felt (7 av 8 feltdøgn med øsregn) kan det jo bare gå én vei. Det må vel være en trøst? Ja, det er en trøst. En liten en.

Denne gangen hadde vi heldigvis lagstelt og multifuel, og det reddet dagen natta. For å få tørket klærne fyrte vi på fullt med én gang vi kom i telt, og den ene kvelden satt jeg i bare bokseren og svettet som en hund — jeg tipper det var godt over 30 grader der inne. Men det funket jo, klærne tørket i løpet av bare kort tid, og det var velstand og hygge i varmt telt.

Jeg merker feltrutinene begynner å sitte nå. Jeg har lært på den harde måten at hvis du ikke smører inn våpenet med olje om kvelden blir det ganske oransje av rust morgenen etterpå — og rust betyr at du har en pussejobb foran deg. (Pusse må en jo forresten gjøre etter hver gang våpenet er avfyrt, noe som hender rett som det er. Nytteverdien er lett å se — det er ikke uten grunn at våpnene fungerer glimrende selv om de snart er 40 år gamle — men det er ganske kjedelig likevel.) Jeg har bedre kontroll på utstyret også nå, pakker alt som ikke er i bruk ned i sekk, holder det inntil kropp, for siden alle har helt identisk utstyr er det rimelig lett å miste ting, og da må en skrive TS (taps- og skademelding) og betale for å få nytt. Med lønna vår er det ikke rom for å miste for mye utstyr.

Øvelsen var på tross av været ganske ok. Vi fikk skyte en del, bl.a. "stangskyting" med figurer som detter bakover og spretter opp igjen, og nærstrid — kort hold, raskt opp med våpen og avfyre dobbeltskudd. Siste dagen var vi også innom en nærstridsløype med fem stopper á to helfigur-skyteskiver som en skulle skyte dobbeltskudd i, med magasinbytte halveis i løypa. Det var skikkelig kult, og sannsynligvis den mest reelle skyteøvelsen vi har vært gjennom til nå.

På mandag er det ut på øvelse igjen. Kommer jeg til å gå for en rolig helg? Eh… ja. Må sove, bare må sove.

(En glad-nyhet på tampen: Vi hadde urinprøve mandag morgen (narkotika-undersøkelse), og i dag fikk vi vite at samtlige prøver var negative. Det hadde Narko-Nord, som analyserer prøvene, aldri opplevd tidligere. Vi ble belønnet med utvidet juleperm, permslutt utsatt fra 3. til 10. januar. Det betyr at jeg har 3 uker juleperm, og det er jo helt sinnsykt! Takk til alle som ikke røykte hasj i langpermen. :D)

Dette innlegget ble postet 5. november 2004 kl. 17:54 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar