Øsregn og lagførerkurs

Jeg hadde ventet meg snø i Bardufoss. Det er riktignok et tynt lag av snø her, men det blir stadig slankere av mildvær og øsregn.

Og i morgen den dag skal vi på lagførerkurs. I felt. Det regner helt sinnsykt. Igjen. Det har nesten ikke dryppet en dråpe siden sist vi var på øvelse, men akkurat når vi skal ut igjen åpner himmelens porter seg. Igjen. Det suger så vilt med regn. Gi meg heller en 5-10 minusgrader, da går det i det minste an å pakke kulden uten. Regnet gjør at alt blir vått, og våte klær og cirka null grader er en dårlig kombinasjon. Det er en kombinasjon som gir forfrysninger. (Nesten ingen forfryser seg på -10 grader, for da merker de at det er kaldt. Rundt null grader tror en at det ikke egentlig er så kaldt, og så er det gjort.)

Hmf. Det er ikke så mye å gjøre med været. Heldigvis (?) har vi jo en viss erfaring nå, så kanskje det kan hjelpe noe. Regn og kulde er uansett dårlig stemning. Jeg håper på bare kulde. (Men bare litt, takk.)

Regn eller ikke, på lagførerkurs skal vi, og det må jo bli bra. De fleste som er med på noe sånt er godt motiverte og dyktige folk, noe som ikke kan sies om alle som er her. Jeg tror ikke de er ute etter å tyne oss så vilt heller, iallefall ikke i denne omgang. Men hvem vet — alt kan skje. Vi får ikke vite særlig mye på forhånd. Vi kommer hjem på torsdag. Det er stort sett det jeg vet. Og vi skal ikke ligge i sju-duker (halleluja!), men i lagstelt, så sjansen er stor for å få tørket litt klær om natten. Lagstelt er alltid et lyspunkt, med betydelig større plass enn sju-dukeren, og en ovn (multifuel) som gir varme nok til en badstu. På laveste trinn blir det cirka 30 grader i teltet. Vi liker lagstelt.

En dør ikke av litt regn. Det er det jeg trøster meg med, at en ikke dør av litt regn. Dét, og at skikkelig mange har vært gjennom det samme før meg. Ser på torsdag.

Dette innlegget ble postet 1. november 2004 kl. 19:34 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Kristian L sier:

  Naar det blir 2m med snoe, maa dere huske aa ha palle under ovnen i lagsteltet! Hehe… Kos deg paa tur

 2. Bjørnar sier:

  Mottatt.
  (Dårlig erfaring med å ikke ha palle under?)

 3. Morten Kartevoll sier:

  MENIG TOLLAKSEN!

  Hei bjørnar! kom av en tilfeldighet over sida di, og da tenkte jeg «hei vent litt, denne karen kjenner jeg!» Begynner å bli en stund si sist nå! kjekt i militzen håper jeg! mohahaha, felt døg, bc, puss… glad jeg er ferdig egentli, men det var SKAM kult!

  gl hf (good luck, have fun)

Legg til en kommentar