En «hard» øvelse

Det er fint å være sambandsmann. Jeg har spist middag på Statoil hele uka, vi hadde anledning til å være på peisestua om kveldene, og konteinerne (som Store Sjefer etter hvert skal jobbe i) vi har ansvar for har prosjektør og dvd-spiller innebygd, så det ble til og med film på oss. Og dette er slik de fleste øvelsene kommer til å være. Er det mulig…

Å sette opp hele kommandoplassen er likevel litt av en jobb. Tirsdag tok vi den ned og satte den opp igjen, og det tok oss ni timer. Det er sinnsykt mange ting som må pakkes og gjøres klart hvis vi må flytte. Så lenge vi ikke blir oppdaget går det greit, men ryktene sier at på større øvelser pleier Hærens jegerkommando å komme og plage oss slik at vi må flytte hele tiden. Vik fra meg, jegerkommando!

Eller skal det sies at jeg sover godt nesten hvor det skal være, og i lagstelt i særdeleshet. Det er bare så vilt irriterende at en blir vekket for å ha fyringsvakt hele tiden. Jeg stemmer for at vi installerer røykvarslere i stedet.

Dårlig nyhet: Kommandoplassen skal stå oppe iallefall frem til jul, og vi er nødt til å levere strøm til konteinerne frem til da. Vi har tre svære aggregat som holder det hele i gang, og vi må gå streifvakt og fylle på drivstoff i en måned. Jeg har regnet på hvor mye diesel som kommer til å gå med for å drive tre aggregat i en måned, og jeg tør ikke si hvor mye det er. Det er en del. En god del.

Dette innlegget ble postet 13. november 2004 kl. 20:00 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar