Internasjonal politikk-studie

Jeg har hengt meg på et studie som Voksenopplæringen arrangerer i samarbeid med Høgskolen i Bodø, med det høytsvevende navnet "Internasjonal politikk og konflikter". Første samling var i helga, så unge Tollaksen måtte opp klokka halv sju både lørdag og søndag. Det var litt bittert.

Likevel var det verdt det — for forelesningene var utrolig interessante. Faget er en del av statsvitenskapsstudiet (tenk å studere hele faget og få tittelen "statsviter", det hadde vært noe…), og handler mye om norsk sikkerhetspolitikk, internasjonale organisasjoner (FN, NATO, EU m.fl.), hvordan stater øver press og bruker militært makt overfor hverandre og masse annet fascinerende stæsj. Det er en del å lese, men siden jeg blir fanget og oppslukt av stoffet burde det gå rimelig greit. Det var det jeg tenkte at statsvitenskap ikke var kjedelig og tørt!

Visste du f.eks. at Norge er det landet i verden som basert på folketall bruker nest mest penger på forsvar, bare forbigått av USA? (I say "what"??) Eller at vi er verdens andre eller tredje største våpeneksportør? (WHAT??) Den mer fredelig siden av det er at Norge er det landet som pr. innbygger har sendt flest soldater ut til internasjonale fredsbevarende operasjoner i regi av FN. Det er jo en trøst.

– Det var med andre ord et bra studievalg du gjorde der, Tollaksen.
– Ja, så sannelig. Et bra valg.

Siste nytt fra Indre Troms: -23 grader i går. Dette går ikke veien.

Dette innlegget ble postet 21. november 2004 kl. 22:48 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

8 KOMMENTARER

 1. PålB sier:

  Godt å høre at vi som har det best i verden, hjelper de som ikke er like heldige med fødestedet sitt! Det skulle vel egentlig bare mangle?

  Åjoda Bjørnar, det går nok veien. -23 er sikkert det kaldeste dere får.

  YEAH RIGHT. Hehe. Sorry.

 2. Kristian l sier:

  Å huttetu! -18 på fredag og -23 på søndag. Får for din del håpe at temperaturstigningen ikke er lineær! -23 er kaldt. Men det som er kult med det er at du kan gå i t-skjorte hjemme på neste perm når vi andre hutrer og fryser med boblejakkene på…
  Stå på!!!

 3. Bjørnar sier:

  Pål: Det kaldeste vi får? Right on!

  Kristian: Neppe. T-skjorte utgår. Fra nå av er det bare helsetrøye som gjelder.

 4. Gunnar sier:

  Mitt spørsmål er: når kommer du hjem Bøsse? Du er savnet i miljøet.

 5. Jon Arne sier:

  Tror Norge er det landet i verden som gir mest av statsbudsjettet til u-hjelp. Målet er (skarvlige) 1% av statsbudsjettet…

 6. snorre sier:

  …eller at Norge er blant verstingene i krav om at u-land skal privatisere sine offentlige velferdstjenester som vannforsyning, skole og helse, overfor bl. a. Bangladesh, Kenya, og Sør-Afrika?

  Vi har fortsatt en lang vei å gå …

 7. PålB sier:

  BJØRNAR! Det er en uke siden sist innlegg! Går i?

  Peace out!

 8. Jon Arne sier:

  Eg og vil stille meg i den begynnende køen av folk som sier:
  «BJØRNAR! Det er en uke siden sist innlegg! Går i?»

Legg til en kommentar