Celebert (?) besøk

Hans-Wilhelm Steinfeld og skuelystne soldater

Hans-Wilhelm Steinfeld var på besøk og hadde foredrag om internasjonal politikk med spesiell vekt på terrorisme i dag.

Er det mulig å kunne så mye om det som skjer og har skjedd ute i den store verden? Fyren er et vandrende utenrikspolitisk leksikon! Ikke nok med at han vet mye, han kjenner jo ufattelig mange folk, både av nordmenn som er kjent fra den internasjonale arena, og en rekke øst-europeiske og russiske profiler.

Et år han hadde bursdag (han misliker visst sterkt sin egen bursdag) reiste han til et sted han var sikker på å ikke bli nådd på mobilen — en russisk militærleir nord for Grosnyj, der han besøkt en gammel venn som var offiser i den russiske hær. Etter at de to hadde sittet og pratet og drukket brennevin, kom etter hvert en annen kjenning innom (også han russisk offiser). Med seg hadde han en ganske stor granat, og Steinfeldt tenkte med seg selv at endelig hadde også han gått fra forstanden. Det viste seg å være falsk alarm — granathylsen inneholdt intet mindre enn 5 liter brennevin, og Steinfeldt forsto med ett at det hemmelige russiske politi hadde husket bursdagen hans…

Utrolig fascinerende mann. Å si at han har sterke meninger er ikke å underdrive, og når bergensere generelt sett ikke har for vane å legge noe mellom når de uttaler seg, blir resultat deretter.

Visste du forresten at Russland har kriget med alle sine naboland (og det er ikke få) bortsett fra ett? Gjett hvilket.

35 år har han vært utenrikskorrespondent. Han er rutinert.

Dette innlegget ble postet 15. desember 2004 kl. 22:58 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Ingvild sier:

  Norge!?!?!

 2. magnus sier:

  hans willhelm steinfeldt – moskva!
  eg har enormt lyst å bli utenrikskorrenspondent, Magnus Friestad Bergseth – Klepp! ja det låte ganske bra. fantastisk at du har stått så nær han at du kan ta bilde av han…

 3. Asbjørn sier:

  What?!!! Hendene i lommene?!! Ikkje i henhold !!!!

  Han høyres ut som en gammale frik. Sjefs! Eg er klar for å bli en.

 4. Harald sier:

  Ja, klar!

Legg til en kommentar