Film: National Treasure

Familien Gates har i 200 år vært på leting etter en skatt som ifølge historiene er større enn noen annen skatt kjent i verden. Den har vært kjempet om i over 2000 år, og var blant annet grunnlaget for rikdommen de middelalderske Tempelridderne satt på.

Senere fikk Frimurerne hendene på skatten, og det viser seg etter hvert at flere av de som skrev under på USAs Uavhengighetsærklæring var Frimurere. For å skjule skatten fra britene ble skatten gjemt og et intrikat nettverk av skjulte ledetråder og hint som skulle lede til skatten. Selve skattekartet er usynlig, og befinner seg på baksiden av Uavhengighetsærklæringen, en ikke ubetydelig bevoktet amerikansk nasjonalskatt. For å unngå at en gruppe kriminelle skattejegere får fatt i skatten, ser Nicholas Cage seg nødt til å stjele Ærklæringen.

Jeg ble positivt overrasket. Det er et vilt bra plot, der reelle historie fakta blir sammenblandet med en fengende myte om en verdensskatt skjult like under nesa på alle historikere og myndigheter i flere hundre år.

Det er en feel-good-film, ikke veldig dyp og underfundig (selv om du faktisk lærer en del om den amerikanske uavhengighetskampen), men veldig underholdende og festlig — en god romjulsfilm.


Nicholas Cage leker McGywer og bruker Imsdal som forstørrelsesglass.

IMDb: National Treasure
Filmweb: National Treasure
Trailer

Dette innlegget ble postet 27. desember 2004 kl. 16:59 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar