Avsluttende Impuls Celebration: 100% Disippel


Lovsang (10) 
Originally uploaded by Bjørnar Tollaksen.

Vi har kommet til siste og avsluttende Celebration under Impuls 05. Det har vært en lang og begivenhetsrik helg. Øyelokkene begynner å bli tunge etter litt lite søvn, stemmen begynner å bli hås etter litt mye synging, og hjernen begynner å bli overfylt etter litt mye input.

En kan likevel ikke la være å tilbe selv om en er trøtt. Gud fortjener vår ære og pris uavhengig av vår dagsform eller humør. På mange måter er lovsang og tilbedelse noe av det viktigste Impuls har vært med på å spre, både gjennom besøk fra Soul Survivor og gjennom egne lovsangsledere og -forfattere. De har gitt oss mange norske lovsanger, men først og fremst har de gitt mange av oss en ny erfaring med hva det vil si å tilbe Gud gjennom sang.

Knut Tveitereid inntar scenen i sin vanlige avslappede, tilbakelente vesen. Det forundrer meg at det kan bo så mye i en fyr som ser så… lat ut. Men det gjør det. Han har alltid noe viktig å si, og denne gangen snakker han om disippelskap. På et punkt, sier han, ble disiplene sluttet å kalles disipler, og fikk i stedet tilnavnet "kristne". Nå foreslår han å gå tilbake til å bruke disippel-uttrykket, fordi det inneholder mer. Det innebærer handling, det innebærer læring (på gresk heter det visst mattethæs eller noe sånn, og brukes om en som er under opplæring, en læresvein, om du vil). Ikke bare læring til en er 25, men på livstid. Vi lærer av og følger Jesus, og gjør det samme med andre disipler som har kommet lengre enn oss. Han har skrevet et bok om dette. Dette er noe han kan.

Denne boka, "En helt overkommelig disippel", blir faktisk delt ut til 3000 stykker når Celebration og Impuls med det er slutt. Alle får et eksemplar, helt gratis. Takk, Bibelselskapet og Impuls! Kanskje kan denne boka være en hjelp til å leve disippel-livet, også når Impuls er over og tirsdagene og onsdagene begynner å komme med sin ufravikelige frekvens.

Dette innlegget ble postet 30. januar 2005 kl. 17:41 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

 1. Patrick sier:

  naijs.
  bra nyhet.

  har du mulighet til å sende meg noen av bildene dine på mail?

 2. Bjørnar sier:

  Hvis du går inn her kan du ta de bildene du vil.

  Klikk på «All sizes» til venstre for bildet, så får du ulike størrelser av det som du kan lagre.

Legg til en kommentar