Det andre livet

Hva består så dette livet av som vi elsker så høyt? Ønskedrømmer og engstelser, håp og skuffelse, lidelse og vemod, ekte bedrøvelse og falsk glede, bønn og påkallelse, uro og fristelse. Hva slags liv er dette? Og likevel elsker vi det.

Og det andre livet? Hva består det evige liv av? Salmistens ord er tilstrekkelig for å beskrive det: "Jeg vil love Herren så lenge jeg lever, og synge for min Gud så lenge jeg er til."

Kun fordi de elsket dette andre livet, utholdt martyrene døden, de utstod den og aktet den for intet.

Dette livet er motbydelig og smertefullt, og likevel er det oss så kjært at uten hjelp fra ham som bad oss om å fornekte det, ville selv ikke martyrene vært tilstrekkelig sterke til å fornekte det av kjærlighet til det sanne og evige liv. Ingen kan ringeakte døden av kjærlighet til Gud uten Guds hjelp.

Dere ringeakter utvilsom døden, dere elsker og lenger etter det evige liv. Men "salig er den som har Jakobs Gud til hjelper".

Fjern den støtten, og dere ville ikke være bedre enn en desertør.

-Augustin

Dette innlegget ble postet 26. januar 2005 kl. 21:02 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar