Ei visdomstann i minus

Visdomstann

Jeg fikk fjernet min første visdomstann i dag. Det var ikke så ille som jeg hadde trodd. Under selve «inngrepet» (de måtte skjære og styre litt) var det jo full bedøvelse, så jeg kjente ingenting som helst. De styrte på og brettet til side tannkjøtt og greier, og han hadde inne en skalpell som så ganske skummel ut. Jeg har også en del tråd i munnen, for de sydde visst sammen tannkjøttet med det som så ut som en jalla sytråd som kunne ryke når som helst.

Da bedøvelsen etter noen timer gikk ut må jeg si at det var en viss grad av smerte involvert, men langt fra så ille som jeg hadde trodd. Det skal sies at jeg på tannlegens instruksjon har hivd i meg smertestillende med noen timers mellomrom, så det er en viss fare for at jeg bare lurer meg selv, og at jeg kommer til å våkne opp i smerte klokka to i natt. Tiden vil vise.

Enten har jeg hatt en usedvanlig lett trekking, eller så er trekking av visdomstann oppskrytt. (Eller… så er jeg dopa.)

Oppdatering onsdag: Det er ting som kan tyde på at jeg var dopa.

Dette innlegget ble postet 25. januar 2005 kl. 22:34 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

16 KOMMENTARER

 1. PålB sier:

  Jeg stemmer på det siste =)

 2. 15. Johannessen sier:

  Trur det trekk ganske kraftig å leggje ut bilete av «delar av Bjørnar» på bloggen. Bra!

  Var det ikkje litt underleg å kikke på noko som for nokre minutt sidan var ein del av deg?

 3. ingvar sier:

  1. Du har vel fått tannlege assistenten t å ta bilde av deg, sånn du har bilde te bloggen din, sjøl åm du e dopa (dette e et tegn på at du e blogg-hekta)
  2. Kult bilde av tånnå
  3. Fancy hua (keffor får ikje eg sånn sjå tannlegen?)

 4. Ole Martin Kro sier:

  Eg kan stemme for at å trekke visdomstennene er en oppskrytt affære!

  Jeg har noen ekstra spørsmål:
  1. Skal du trekke flere av tennene, evt hvor mange?
  2. Er det hos militær-tannlege du har vært?
  3. Sy igjen hullet???? Hadde du et WILLT krater eller?

  Jeg vil legge til at da jeg var hos tannlege Oddvar Braut på Bryne, så var trekkingen av visdomstennene gjort på et øyeblikk. Han satte en butt gjenstand inn i munnen min, trykket mot tanna og vippet den ut. Det var ikke på langt nært en så vond og langdryg affære som jeg hadde forestilt meg på grunnlag av tidligere «vitneutsagn». Vil også legge til at jeg trakk to og to tenner. Dvs at han tok visdomstennene på høyre side en gang, og venstre side neste gang.

  Anbefaler på det sterkeste:
  Tannlege Oddvar Braut
  Torget 1
  4340 Bryne
  tlf: 51 48 51 51
  http://www.tannlegene.com/oddvarbraut.html

  -Ole Martin

 5. astri sier:

  Seie bare en ting: GUACALA!!!!!!!!

 6. Bjørnar sier:

  Ingvar:
  Jeg kan bekrefte at jeg fikk tannlege-assistent til å ta bilde av meg. Men blogghekta? Nei, det kjenner jeg ikke til.

  Johannessen:
  Jeg tror dette forblir det eneste bildet i «Deler av Bjørnar»-serien. :D

  Det var ganske filosofisk, det andre spørsmålet der. Jeg har ikke sett på det sånn før, at det er del av meg. Kanskje jeg var litt for lemfeldig med hvordan jeg behandlet «meg» etter at den var kommet ut. Jeg ser nå at jeg burde tatt den med meg og holdt den nær meg resten av mine levedager, men i stedet overlot jeg den til tannlegen, som sikkert kaster den. Er jeg i søpla hos militærtannlegen på Bardufoss nå, eller er jeg her? Flere steder på en gang? Det klikker for meg.

  Ole Martin:
  Fint at du ville nummerere spørsmålene, Ole. Det var skikkelig ulikt deg.

  1. Sannsynligvis én tann til. Tror ikke jeg trenger å trekke de to oppe.
  2. Ja. Det er skikkelig billig i forhold til vanlige tannleger.
  3. Jeg har faktisk et willt krater bak i kjeften! De måtte som sagt operere og skjære vekk litt tannskjøtt og greier. Ikke bra.

  Jeg må også gratulere med enkel fjerning av visdomstennene. Det kan tyde på at de var kommet helt opp og var modne for «plukking», for å si det sånn. Flaks for deg.

  Og takk for henvisningen til dr. Braut. Han hørtes ut som en fin fyr. Jeg ser på hjemmesiden hans at han spiller golf. Betyr det at han er avslappet og kanskje litt lat (siden golf innebærer lite springing og svetting), eller at han er arrogant (siden golf tross alt er en snobbesport)?

  Astri:
  What?

 7. Margunn sier:

  Eg vil bare kommentera kommentatorane og kommentaren frå Kommentarhentaren sine kommentarar:
  Løye.

 8. Hanna sier:

  Eg må sei de va beroligane å hørra! De he våre alt for mange skrekkhistoria i det sista! Nå kan eg slappa litt mer av før mitt eget inngrep.

  Men når du seie at det kan tyda på at du va dopa, e smerten store nå?

  Ti kjeme du heim te oss? På fredag?

 9. Bjørnar sier:

  Eg må sei ja. Smerten var større i dag.

  Komme heim seint torsdag kveld. Ikkje akkurat feil. :)

 10. Øyvind Solstad sier:

  Aldeles vidunderlig bruk av «oppdatering». Ligger på gulvet og ler som det heter!

 11. Even sier:

  Kan det stemma at du ikkje e så sykt flinke te å pussa tennene dine Bjørnar?
  Den tannå virka litt gule..

 12. Mona sier:

  Aaaaaasj!!

 13. Geir sier:

  Eg har og fjerna to av mine visdomstenner. Men mine måtte de «opperera» ut. Det var i alle fall ordet de brukte. De kutta vekk tannkjøttet, men på grunn av at mine vokste vannrett (altså framover), måtte de dele tanna i flere biter for å få den ut. Jeg lå tre timer i stolen, før de fikk ut den ene tanna. Men full bedøvelse, så jeg kjente ingenting.

  Jeg fikk også smertestillende, en ispose og beskjed om å hive meg på en antibiotikakur (og det er et ork).

  Jeg har riktig nok ikke tannlegeskrekk Etter hyppige besøk til reguleringstannlegen venner du deg fort til fremmede som røsker og river i tennene dine.

 14. anne kine sier:

  Det er ikke rart du ikke synes det er vondt å fjerne visdomstann! Du hadde ikke røtter… mine hadde 4 røtter på 1 cm hver som lå tvinnet rundt kjevebenet.. de mått skjære vekk alt tannkjøttet for så å begynne med å borre vekk litt av kjevebenet i håp om å løsne tannen.. deretter måtte de borre den i 4 da det ikke gikk etter å fjerne ltt kjeveben… så er definitivt ike enig med deg ;O)

 15. Kristine sier:

  Trakk min visdomatann idag kl12:30. Gikk utmerket fint. Fikk bedøvelse og plopp så var tannen ute på 1,2,3. Har tatt med meg tannen hjem, så i natt får jeg nok besøk av en tannfee :)

 16. Silje sier:

  Tenk at du trakk den tanna for FEM ÅR siden, og folk kommenterer fremdeles. Du har gjort noe skikkelig riktig med denne posten, Bjørnar! Du vekker empati, sympati, innelevelsesevne aot alt som ellers skal til for å lage en skikkeli «hook» i bloggeverdenen. Gratulerer =)

  Hilsen bill.mrk. fire visdomstenner i minus…

Legg til en kommentar