Impuls Celebration: Nattverd og tilbedelse


Hip-hop 
Originally uploaded by Bjørnar Tollaksen.

Team Helli.da fra Helli.da i Storsalen åpner lørdag kveld Celebration med et forrykende show. Breakere og street-jazzere snor seg rundt på scenen og gjør usannsynlige dansekunster. Det er en fyr som tar baklengs salto på flat mark uten hjelpemidler, noe jeg visste var fysisk mulig. Er det mulig? (De sa ikke noe om at en ikke måtte prøve dette hjemme, så det er kanskje bare å begynne å øve?)

Martin Cave, pastor i IMI-Kirken, byr inn til nattverd. Han løfter frem nattverdsmåltidet som et måltid ikke for de som fikser livet, men for de som ikke gjør det, ikke for de som er uten synd, men for alle oss som ikke får det til. Gjennom nattverden vitner vi om Hans død og oppstandelse helt til Han kommer. 3000 ungdommer tar imot Jesu legeme og blod.

Når Thomas Wilhelmsen med team gjør seg klar til å lede lovsang er spenningen til å ta og føle på. Det syder av liv, en kan merke at noe er i gjære ("I feel it in the water"), og når Thomas sier at de vil ta noe med litt fart hvis folk lover å hoppe, da løsner det alvorlig i hovedsalen. Det utvikler seg raskt til en fantastisk lovsangsstund der folk slipper seg skikkelig løs og tilber Gud med hele seg. Det hele tar så av at bandet får beskjed om å fortsette utover den tilmålte tiden. Impuls-teamet vet å ikke avbryte Guds nærvær når det er til stede.

Tema for kvelden er 100% Gud. Stig gjenforteller historien om Moses som møter Gud i ørkenen. Herren er ikke en Gud som trenger å konkurrere på markedet med andre guder, for Han alene er Gud. Han er fra evighet og til evighet, Han er. Det er denne Gud vi elsker, denne Gud vi overgir oss til, denne Gud vi tilber. Han alene er Gud.

:: Bildeserie: Impuls 2005 :: (oppdatert)

Dette innlegget ble postet 29. januar 2005 kl. 22:58 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar