Impuls Celebration: Troen er som en ballong


"Troen er som en ballong" 
Originally uploaded by Bjørnar Tollaksen.

Bibelquiz-gjengen er på plass. En stakkars veifarende får gjennomgå som det holder, og igjen må tåle å bli forbigått av både den ene og den andre før en stakkars samaritan våger seg frempå for å hjelpe. De har en mimikk og et kroppsspråk som overgår det meste av drama tidligere sett. Overdrivelsene er så massive at de kan gjøre hva som helst, og folk vil le uansett. For en gjeng!

Vi som har vært på Impuls tidligere vet litt om Stigs barndomsproblemer (elendig i fotball, hatet naturen), og han føyer uoppfordret inn en ny skavank i rekken: Stig Sunde har samlet på… rutetabeller. Av alle ting på denne jord, så rutetabeller. Holdbarhetsdatoen er, hvor lenge? Et halvt år? Et år? Likevel påstår han at han i perioder har kunnet angi rute (med korrekte rutetider) fra A til B hvor som helst i Norges land. Hvor frikete er det på en skala?

Han klarer å hente seg inn igjen til det seriøse, han gjør som regel det. Stig har også for vane å bruke enkle, men talende bilder og effekter som illustrerer budskapet (noen som husker en ropert som brekte "ingen fordømmelse for den tror"?). En ballong må gjøre nytten som illustrasjon. Tro er som en ballong, sier Stig. Stor ballong, stor tro. Liten tro… ikke fullt så bra. Denne troen er under press fra verden/samfunnet/hva du vil kalle det, og en ballong (eller tro) under press lekker luft og blir mindre. Når troen er liten får også bibelske sannheter liten eller ingen betydning, og løgntanker får taket på oss.

Så er alt håp ute da, Stig Sunde? Nei, det finnes en kur, sier han, og på dette tidspunktet tar han fram den store predikant-Bibelen sin: "Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord" og "Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd". Bibelen gir oss påfyll for troen, og et våpen for å kjempe mot løgntanker som vil binde oss.

Det er en god atmosfære. Det er godt å være her. Gamle salmer (Navnet Jesus m.fl.) er tydeligvis på vei inn, i en noe nyere musikkdrakt de har fått tildelt av Christian Hesselberg og resten av lovsangsteamet. De gamle i menighetene og på bedehusene har lenge mant til å ikke glemme "salmeskatten", og her får de sannelig sin fornyelse. Og det er en skatt. Uten tvil.

:: Bildeserie: Impuls 2005 :: (oppdatert)

Dette innlegget ble postet 29. januar 2005 kl. 14:17 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. EirikB sier:

    Hei!

    Eg må bare sei at d e kjempe kjekt å lesa og se bilde frå impuls, siden eg ikkje konne vær med! Du gjer ein veldig god jobb, og du er veldig god å skrive også! :)

    ser

  2. Bjørnar sier:

    Gudd! Takk skal du ha! :)

Legg til en kommentar