Nørding med Pål Berge

Pål Berge

Det er litt av en hule han har bygget seg innerst i det ene hjørnet på rommet sitt, Pål Berge. To skjermer står på pulten han har måttet støtte opp for å tåle vekten av en monstertung 20-tommers skjerm på sikkert 40 kg. Den ene skjermen er reservert for iTunes der det blir spydd ut musikk non-stop 24-7 all year ’round, samt en MSN-kontaktliste som er lengre enn et vondt år.

Både under og ved siden av pulten står det krakker til å ha føttene på, alt etter om han vil se rett på skjermen eller innta en litt mer avslappet sidelengs stilling. Det forundrer meg ikke om skapene i pulten i virkeligheten er spesialbygde lagre for Coca-Cola og hermetikk i tilfelle langvarig nørding eller atomkrig.

Du ser det begynner å lyse bak i øynene hans når du begynner å snakke data med ham. Jeg kan kjenne det gløde bak i mine egne. Få ting er så engasjerende for en datanørd som å finne en likesinnet. Tiden flyr. Han er en behagelig fyr. Det er bare å slenge seg ned i en stol å henge. Ikke noe stress. Det er godt alt.

Det virker som han tenker ganske mye. Ikke bare på datating, men på alle slags ting. Jeg ser ham for meg der han sitter i hula si og hører på musikk og grunner på ting. Dypt nedsunket i tanker legger han hendene på tastaturet og lar hendene fly, nesten som i transe. Han er ikke redd for å si det han mener, alt popper opp på bloggen nærmest umiddelbart. Og blogge gjør han jo ustanselig, han er en av de beste.

Jeg må takke for henging i går, Pål. Det var sjefs. Vi må gjøre det igjen snart.

Dette innlegget ble postet 3. januar 2005 kl. 15:12 og er kategorisert under Teknologi. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. PålB sier:

  Godag Bjørnar!

  Eg må sei hehe. Å tusen takk for veldig kjekk omtale Bjørnar. Det kuleste var at jeg hadde tenkt å skrive om deg i går kveld, men så gikk jeg heller å la meg. Ikke tolk de på feil måte forresten ;)

  Va så kult når du kom bort te meg sjå Oddgeir å spurte om me ikkje kunne snakka litt meir pc. De e så kult!

  Og ja – det var veldig kjekt. Det må gjøres igjen.

  Me snakkes!

 2. Bjørnar sier:

  :D

  Flaks at eg var først ute med å skrive, det er jo alltid et kappløp om å ver først ute. (Men eg forsto ikkje heilt koss det konne feiltolkes… Det jeg ikke vet har jeg kanskje ikke vondt av?)

  Alltid kjekt å snakke pc, iallefall når du blir så engasjert. :)

  Ser, Pål.

 3. PålB sier:

  Tenkte siden eg la meg i steden for å skriva om deg. Hehe =)

  Ser, Bjørnar.

Legg til en kommentar