En god lærer

De som i menigheten påtar seg en lærers oppgave, påtar seg ved sine ord og sine gjerninger å formidle til andre dt beste man kan tenke seg. De blir formidlere av menneskers inderlige og evige forhold til Gud.

En trofast lærer gjenspeiler det virkelig storslåtte ved Ordet på en slik måte at andre for at den nytte de har av det kommer fra Herren selv. Gjennom undervisningen blir disippelen, som er skapt i Guds bilde, forvandlet til et sant menneske, en ny skapning som står overfor muligheten til å bli frelst.

Gode lærere vet at de tjener sine medmennesker når deres liv er i samsvar med deres budskap. De tenker på sannheten og taler den slik at det blir dem til nytte som lytter og gir dem sitt bifall. De taler og lever som de tenker. De frembærer seg selv som et forbilde for menigheten, for de disipler som de har ført til tro. Ved å være Guds og menneskers venn vitner deres liv om sannheten i deres ord.

– Klemens av Alexandria

Dette innlegget ble postet 7. februar 2005 kl. 19:50 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. 15. Johannessen sier:

    Respekt. Ja, viss du faktisk lese bøker av desse heltane du sitere med ujevne mellomrom.

  2. Bjørnar sier:

    Jeg leser ikke bøkene av desse heltane (det burde eg kanskje begynne med?), men reproduserer bare mekanisk. De er hentet fra «Kysse spor», en andaktsbok med samlinger av tekster fra kirkefedrene. Willt bra andaktsbok.

    Så mye for respekten…

Legg til en kommentar