Film: The Village

The Village er M. Night Shyamalans siste film. Han har tidligere laget filmer som Den sjette sansen, Unbreakable og Signs. The Village føyer seg stilmessig inn i rekken av antydende thrillere som friker deg ut. De friker iallefall meg ut.

Det skumleste med filmen er nettopp at ting bare blir antydet. En får ikke se så mye, men hører til gjengjeld lyder overalt. Det bor vesener i skogen, og vi liker ikke disse vesenene. Vi har en pakt med dem. De holder seg i skogen, vi holder oss i landsbyen. Det er en grei ordning. Enn så lenge.

Innimellom alle de frikete greiene er det også en kjærlighetshistorie mellom en blind jente og en taus ung mann. Det er en fin historie.

Filmen tar noen ovveraskende vendinger, og snor seg steder du ikke hadde ventet det. Dét liker jeg skikkelig godt! Jeg digget slutten. Utrolig fascinerende film, som også reiser noen gode moralske spørsmål.

Dette innlegget ble postet 5. februar 2005 kl. 23:58 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Jon Arne sier:

  Hei!
  Er enig med deg i omtalen men ikke terningkastet… Ble egentlig veldig skuffet av filmen… Den ble rett og slett litt for kjedelig

 2. PålB sier:

  Joine Jonsi på den. Syns ideen va så bra at de kunne blitt en genial film. Men helt frem til slutten holdt ann på en måte ikje heilt mål…

 3. Bjørnar sier:

  What? Slutten var jo noe av det beste! (Eller mente du at slutten var det eneste som var bra med filmen?)

  Du har blitt sikkert blitt herdet med årene, Jonsi. Men så er du jo ikke akkurat en ungkalv lengre. Det begynner å bli en stund siden nå…

Legg til en kommentar