La kilden overvinne din tørst

Hvem kan gjennomskue et eneste av dine ord, Herre?

Vi må etterlate oss mer enn det vi får med oss, på samme måte som en tørstende som drikker fra en kilde. For det er mange sider ved Guds ord, og de svarer ti lfatteevnen hos dem som lærer seg Ordet. Herren har prydet sitt ord med mange farger, slik at enhver kan lære seg å se det som han synes er vakkert. Han har skjult skatter i sitt ord, slik at alle som fordyper seg i Ordet, kan bli rike.

Guds ord er livets tre. I alle sine deler gir det deg en velsignet frukt, som den klippe som åpnet seg i ørkenen og ga alle åndelig drikke.

Dersom noen får del i denne skatten, skal han ikke tro at skatten rommer bare det han har funnet; for han har bare funnet noen av alle dens rikdommer. Og fordi kun dette er blitt ham til del, skal han ikke si at Ordet gir ubetydelig frukt og så forakte det. I stedet skal han takke for at Ordet rommer så store rikdommer at han selv ikke kan romme dem.

Gled deg over at du er blitt beseiret; sørg ikke over at Gud har overvunnet deg. Den som tørster, gleder seg når han drikker og han sørger ikke over at han ikke kan tømme kilden. Kilden bør overvinne din tørst — ikke din tørst kilden.

– Efraim Syrer

Dette innlegget ble postet 2. februar 2005 kl. 18:23 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar