Battle Griffin: Endex

Det har vært tidenes øvelse! Vi løste oppdraget vårt; å levere kommandoplass til ledelsen for Hærens styrker, noe som også innebefattet en flytting av hele saken, en 24 timers operasjon.

Mellom etableringen og flyttingen var det rolige dager med mye kaffedrikking, boklesing og småmekking og justering. Teltet var varmt og tørt (med én natts unntak), mat var det nok av, og strøm manglet det ikke på. Nesten som å være hjemme, med andre ord.

På matsiden gikk det i stridsrasjoner i to uker. Det er mange ulike varianter, og de er sjefsgode alle sammen! Kylling i karri tar kaka, tett fulgt av kylling i sur-søt saus. I lengden kan det bli litt tungt å spise bare stridsrasjoner — det er jo omtrent ferdig fordøyd før det kommer ned i magesekken. Brød og melk er alvorlig undervurdert.

Jeg må si med en gang at jeg ikke hadde noe som helst med de fire (!) stridsvogn-ulykkene å gjøre. Jeg har verken kjørt over en Mercedes eller brast inn i en husvegg. Æresord.

Mer om Battle Griffin følger, inkludert en god dose bilder.

Dette innlegget ble postet 10. mars 2005 kl. 22:38 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

 1. David See sier:

  Hei på deg Bjørnar!
  Godt å komme tilbake fra øvelsen ja. Litt lei av feltrasjoner og «bæsj and carry» jeg også. Det var litt dårlig stemning på laget mitt da vi fikk etterforsynt to kasser med sei i tomatsaus (den værst smakende feltrasjonen av alle)… Det ble mange frokost og lunsj-rasjoner og lite sei etter hvert. Et lite tips som faktisk gjør sei i tomatsaus litt bedre; tøm (tro det eller ei) fruktsuppa oppi. Blir litt sursøt smak av det.

 2. Bjørnar sier:

  What? Sei i tomatsaus er jo konge! Hadde lave forventninger, men ble svært positivt overrasket. Det «trikset» med fruktsuppe hørtes litt tvilsomt ut… :D

  Det hadde jo egentlig ikke vært noe problem å vært ute i noen uker til, men jeg må si meg enig i at det var godt å komme tilbake til dusj og ordentlig mat igjen. :)

  Hva slags tjeneste har du? Relé? Radio? Tele?

Legg til en kommentar