Film: Kongekabalen

Fra Danmark kommer noe så sjelden som en politisk thriller, med handling lagt til Christiansborg (tilsvarende vårt Storting) og livet blant rikspolitikerne der. Tre uker før folketingsvalget havner leder for Midterpartiet, som leder meningsmålingene med god margin, i en alvorlig ulykke, og det utvikler seg til en knallhard maktkamp om hvem som skal overta tronen i partiet og med det statsministerstolen.

Filmen setter fokus på et område som sjelden blir viet oppmerksomhet: Forholdet mellom politikere og politiske journalister. Media blir sagt å være den fjerde statsmakt, men skjøtter den sin rolle på en god måte? Blir de brukt for å fremme politikernes egne mål og ambisjoner, eller er de helt uavhengige?

Jeg ble litt reservert da jeg leste at det var en dansk film, og endatil en politisk sådan, men når en prøver det ut likevel hender det at en blir positiv ovverasket. Jeg ble meget positivt overrasket av denne. Den er høyst relevant, og tar opp tema som har vært og er aktuelle i både norsk og skandivanisk politikk de senere årene. Ikke bare er den relevant, men særdeles spennende og interessant. Anbefales.

Dette innlegget ble postet 21. mars 2005 kl. 1:06 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar