Kristiansand-besøk hos Ingvild og Ole

I tre dager nå har jeg gjestet Ingvild og Ole Martin Kro i Kristiansand. Det har vært en opplevelse.

Jeg klarer ikke helt sette fingeren på hva det er, men jeg får både en følelse av å være en æret gjest, og av å høre naturlig hjemme der. De lager sjefsmat, tar meg med ut på rundtur og på møte, introduserer meg for vennene sine, gir meg rom for å være alene, prater og bare henger. Det er en slags balansegang mellom å ta oppriktig vare på meg og å bare la meg være tilstede som de mestrer på en fantastisk måte. Det er gjestfrihet på sitt beste.

Det har vært gode dager. Ole og svogeren tar dykkerkurs, og jeg ble med den ene dagen for å sjekke ut forholdene og passe på at ikke Ole druknet eller skjøt seg selv med harpun i foten. Det ser utvilsomt skikkelig kult ut med dykking (selv om mars kanskje ikke er den varmeste tiden å drive med dykking på, selv med tørrdrakt). Jeg tror nesten det må bli gang på et dykkerkurs ved en passende anledning. Det eneste jeg frykter er at det blir med kurset, men når jeg tenker meg om har vel iallefall Asbjørn vært ute på et lite dykkeeventyr (bla ned til 5. mai) etter at han tok dykkerlappen.

Lørdag kveld kom vi over en konsert med Rudi Muntevik, noe som alltid er en suksess.

Jeg har endelig fått smakt på ordentlig kaffe igjen. I dag satt jeg på kafé og drakk capuccino og leste bok i fire timer. Det blir stort sett ikke bedre enn det. Jeg gleder meg til å prøve ut nye kaffebaren, nå som vi har fått nye servitører og alt.

Og i morgen går toget til Bryne, og det for den nette sum av 33,- NOK. Vi kan ikke annet enn å elske militærrabatter.

Dette innlegget ble postet 21. mars 2005 kl. 2:07 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Anders Serigstad sier:

  Ja eg blir i Lyngdal heile Påsken. Men eg reise heim på mandag. Reise du tilbake på tirsdag? Då ser me deg vel ikkje før StarWars 3 då trist.

  Fint par. Bra bilde au forresten. Godt di tar godt vare på deg der i Kristiansand. Det er ein fin by au forresten.

  Konge med militær rabatt men kem er det egentle som betale den rabatten mon tru er ikkje det skatteyteren. Derfor eg betale så sinnsjukt mykje i skatt heile 4000 pr. mnd. Kan du tenka deg 4000 på ei lønn på 16000 så får eg utbetalt 12000 etter skatt. Det blir 48000 i året i bare skatt.

  Snakkes då i hvertfall til Star Wars 3 du he vel sitt traileren?

 2. Bjørnar sier:

  Hehe… Bitter skattebetaler, ser eg. :)

  Har sett traileren. Det ser meget lovende ut.

 3. Ingvild sier:

  Så kjekt å hørra, Bjørnar!
  Det e nettopp det du beskrive som me ønske!
  Veldig godt å hørra at me lykkes med det!
  Det va skikkelig gudd å ha deg på besøk!!!!
  Hb du komme tebage snart….
  Bare tenkt deg i sommer; då kan du sitte i solen ved sjøen og svadberget, drikke kaffe og lese bøker til du er solbrendt inntil benet! :-)
  Me e glad i deg, Bjørnar!

  -Ingvild og Ole Martin

Legg til en kommentar