Bjørnar

Gjesteblogger Rune Tjønsø er tilbake (les også hans tidligere innlegg). -Bjørnar.

Tollaksen har lenge spart dette skjegget og vi som har vært mest oppegående vet hva som lå bak dette skjegget, og derfor overrasket det meg at han en dag ønsket å fjerne det. En dag sa han sitat: ”ædabæda hoho skjegg halli ahalli ohoh fjerne” det er ”brynsk og betyr: ”Jeg skal fjerne skjegget etter Battle Griffin.”

Lenge funderte jeg på hva som kunne være årsaken til denne drastiske vendingen, og jeg lurte på om han hadde skiftet mål og ikke lenger ønsket å dra til dette landet som huser ondskapen selv gjennom å befinne seg på en kjent akse.

Bjørnar (som han nå liker at vi kaller han) har i det siste begitt seg ut på en mer ”tøff” vei. Det tok meg en god stund før jeg forstod det hele. I begynnelsen merket jeg meg at han ble mer innesluttet, han ønsket ikke lenger å bevege seg ut så mye som han en gang gjorde. Han lo ikke lenger av dårlige vitser som haglet over han, fra både meg selv og Domaas som ligger i andre etasje i senga rett frem, forbi skapene og litt til venstre. Her kunne vi komme med gullkorn på gullkorn om både dagens gjøremål og kjendiser uten at han hadde antydning til å trekke på smilebåndene, en gang gikk vi tilogmed så langt at vi skar grimaser og var det en antydning til smiling?………æ må sei nei! Vel det var klart for meg at Toll….ehhhm…Bjørnar skulle bli en tøffere type! Da dagen kom for å ta skjegget stod jeg på sidelinjen uten mulighet for å avbryte det som jeg så holdte på å skje, jeg måtte bare med forferdelse kunngjøre at den nye og tøffere Bjørnar hadde våknet!

Jeg forstod ikke helt ennå hva som hadde våknet, jeg trodde kanskje det var et desperat forsøk på å nå fram med et budskap, og vi prøvde alle å inkludere han i daglige gjøremål. Han avviste alle forsøk med unnskyldningen at han jobbet med noe. Jeg kunne jo se at han jobbet med noe, men hva?

VO (voksenopplæringen) uka kom og han begynte å studere Lett lastebil. Det slo ned i meg som et lyn! Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd at dette kom til å skje, han skulle bli lastebilsjåfør! Det han hadde jobbet med de siste månedene var vomma, han ønsket ikke bare å oppføre seg som en men han skulle også se ut som en.

Den siste dråpen kom da noen av oss skulle se IDOL på en lokal pub, vi hadde vært der i noen timer allerede da Bjørnar plutselig kom inn! Du kan tenke deg vi var overrasket ingen visste hva de skulle si, men vi ønsket han velkommen med åpne armer.

I det siste har han blitt sløvere han våkner stadig seinere ( til tross for at det stadig blir lysere) og det hender ofte at det Inspiserende Befal må vekke denne syvsoveren, han leser andre bøker i teori timene og spiser sjokolade som aldri før. Jeg ønsker at denne utviklingen en dag skal avta og at den gamle Tollaksen skal komme tilbake, kanskje en dag……

Dette innlegget ble postet 16. april 2005 kl. 17:27 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar