Så… hva skjer fremover?

Det er tid for å bestemme seg for hva en skal neste år. I dag er vel faktisk DAGEN de fleste for alvor avgjør hva de skal, siden fristen for søknad gjennom Samordna Opptak utløper i dag (håper ingen får en fryktelig aha-opplevelse akkurat nå…).

Det er nå avgjort at jeg reiser til A. med Forsvaret fra sommeren av. Vi begynner samtrening neste uke, og avreise blir i slutten av juni.


Foto: Forsvarsnett.

Her kommer en liste med OSS (Ofte Stilte Spørsmål).

Hva slags operasjon er det egentlig du skal ut i?
Det er en NATO-ledet fredsopprettende operasjon. NATO stiller styrken på FN-mandat.

Hæ??
Styrken bistår a. i sikkerhet og gjenoppbyggingen av landet, opplæring av politi- og militærstyker, gatepatruljering m.m. Kort sagt: Sikre freden og bistå de nye styresmaktene.

Hvor lenge skal du være ute?
Ca. et halvt år.

Kommer du hjem i mellomtiden?
Ja. Vi har to permer, hver på 1-2 uker.

Før på spørsmål som mangler: _____________________________

Dette innlegget ble postet 15. april 2005 kl. 16:45 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

12 KOMMENTARER

 1. Margunn sier:

  Glede du deg bare, elle grue du deg og?
  Glede meg te å få rapport om «landet» (dèja vù frå bibelsmuglefortellingar) frå ein opplyste og reflekterte person. (Ja, deg ja)

 2. 15. Johannessen sier:

  Eg støtte deg. Hadde gjort det same dersom eg ikkje hadde nekta. Viktig å bidra i andre land enn Noreg.

 3. Roar Aardal sier:

  Lucky bastard, forvent en opplevelse for livet ;)

 4. Bjørnar sier:

  Margunn,
  jeg gleder meg. :) Vi får god opplæring og trening, og sikkerheten er gjennomgående høy, så jeg må si jeg føler meg trygg.

  Takker for støtte, 15. og Roar. :)

 5. Ragnhild sier:

  går det ann å komme på besøk til deg???

 6. Bjørnar sier:

  He he he… Eg må nok sei nei.

 7. Roar Aardal sier:

  alt kan ordnes for penger :D

 8. PålB sier:

  Lykke til i A. Bjørnar! Komme sikkert te å bli utrolig spennande. Så lenge de du gjør e for å sikra fred, så støtte æg deg! =)

 9. Bjørnar sier:

  Takker, Pål. Men eg må spør: Hva hvis det hadde vært for å skape/opprette fred, og det hadde involvert aktiv/pågående inngripen med militær makt?

 10. PålB sier:

  Så lenge det i grunn ligger fredsskapende målsetninger, er jeg for. (Til tross for at fredsskapende inngripninger ofte kan skape mer vondt enn godt (Les: USAs fantastiske militære trekk de siste årene)).

  Jeg stoler på deg jeg, Bjørnar =)

 11. Bjørnar sier:

  Jeg takker for tilliten, Pål. :)

 12. Dan Michael sier:

  Litt seint ute med å kommentere, men er en stund siden jeg har lest bloggen din nå. Likte spørsmålet ditt, og er nok litt uenig med PålB. Det er jo noe som heter bjørnetjeneste. Å skape varig fred med militære styker er ikke lett. Husk på Steinfeldt: Vi bør egentlig bli der i 20 år. Dessuten er «fred» og «demokrati» eksempler på ord som vi mennesker reagerer veldig positivt på, så positivt at de lett kan misbrukes – bevisst eller ubevisst. Jeg glemmer fremdeles ikke hvor mange ganger «fred» ble nevnt på den første briefen om internasjonal tjeneste. Jeg blogget visst om det også (se link). Siden dengang har jeg forøvrig fått et mye mer positivt inntrykk av norske soldaters innsats i utlandet. Jeg for min del er snart ferdig med militæret, men jeg tror jeg skjønner hva som gjorde at du vil fortsette litt til. Ser frem til å lese bloggingen din fra A. Lykke til!

Legg til en kommentar