Tilbake til fremtiden skolebenken

Plutselig har de funnet ut at vi trenger litt teori. Midt oppe i skigåing, skyting, vedlikehold og utstyrskontroll kommer en kursuke arrangert av Voksenopplæringen i Forsvaret. Det er et bra tiltak. Jeg tar jegerprøven hele uka, på Forsvarets regning, i tjenestetida. Det er definitivt et bra tiltak.

Som en tilleggsdel til jegerprøven får vi også opplæring i skyting med haglegevær av en lokal våpenhandler, han som eier friluftssjappa nede i svingen. Han deltar i leirdueskytingskonkurranser og har ei hagle til 30 000. Det oser rutine av ham. Han kan se på deg i et sekund og øyeblikk gi deg ei hagle som passer deg perfekt. Han er en skredder som kler på deg et våpen som passer.

I formiddag var vi nede en liten tur nede på leirduebanen. Det er et skikkelig high-tech opplegg med egen automatisert leirduekastebunker. På standplass står det mikrofoner, og når du roper "Ja!" så blir det kastet ut en leirdue. Willt fascinerende! Vi skal ned i morgen og skyte mer. Sjefsopplegg.

Nå for en times tid siden fikk jeg også beskjed om å møte på nok et kurs i kveld (du får ikke tilbud her i gården, du får beskjed om å møte på angitt tid og sted), klasse C1 førerkort. C1 er lett lastebil, opp til 7,5 tonn! Ha ha ha! Om ikke så veldig nyttig, så iallefall et sjefskult førerkort å ha!

Det kan likevel bli litt i overkant med teori. Jegerprøven er fra 0800 til 1500, og førerkurs fra 1800 til 2100, så den som hadde forventet en rolig VO-uke må tenke igjen. Men det føles godt å være tilbake på skolebenken.

Skolebenken er undervurdert. Det er en skikkelig god benk.

Dette innlegget ble postet 5. april 2005 kl. 17:20 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

9 KOMMENTARER

 1. Rake sier:

  Pass deg for bekkasiner. Bekkasiner er slit… Du vil forstå ;)

 2. Bjørnar sier:

  He he he! Eg trur eg forstår allerede. Vilt intern, den der… :)

 3. 15. Johannessen sier:

  Om skule benken er så god som du skal ha det til kan vel i det minste debaterast. Eg trur eg har funne opp ein ny sjukdom: stittesår. Det kjem av at eg har brukt opp heile bakenden min til å sitje. Og det er etter at mor mi har fôrt på meg 10 ekstra…

 4. tomRune sier:

  Får du C1 lappen, eg e wilt missunte…….den sko eg og hatt……og eg meine det, den e jo wilt nyttig…..du får ikkje med tillhenger og?

 5. Bjørnar sier:

  15.: Sei at hu må fóre på deg 10 til. Eventuelt kan du begynne å ta med deg pute på forelesningene, men då må eg jo spør: Kor femi er det på en skala fra 5 til 13? En del.

  tomRune: Er den nyttig, altså? Kan jo for så vidt kjøre flyttelass, og kanskje ta meg jobb som lastebilsjåfør (å! då kan eg jo anlegge trailerskjegg igjen!). Får ikkje med tilhenger i utgangspunktet (kan ha inntil 750 kilo uten ekstra lapp), men kan sikkert få den også for en billig penge… Kanskje eg skal gjer det? Det høres ut som en god idé.

 6. Hanna sier:

  Eg ser at du tar oppgaven om å lera oss å skyta leirdue alvorlig! Bra at du trene!

 7. Bjørnar sier:

  Hehe… Stemme det, Hanna.

  Nå som eg har fått tidenes hagleopplæring er det bare å reprodusere lærdommen til dere; har lært vilt med gode triks. Det kan bli et bra kurs. :)

 8. Rake sier:

  Å! Værme en tur på leirduebanen når du e heima?
  Så kan du læra meg nogen triks! :)

 9. Bjørnar sier:

  Ja, eg er beinklar!

Legg til en kommentar