Marka

Jeg går en tur i Herigstad-marka. Det er her jeg går når jeg har behov for å tenke, når det har blitt for mye stress og jeg trenger å være alene med meg selv og tankene mine. Jeg har en stein her jeg pleier å sette meg på. Det er ikke noe spesielt med steinen, men den ligger godt plassert på en liten åskam som gir god utsikt i mange retninger. På denne åskammen skuer jeg utover Bryne og Jæren og tenker mitt.

Det er dette stedet jeg nå går til, og på veien bort (for det er et lite stykke å gå) må jeg over noen jorder der hekkinga tydeligvis er i full gang, for en sverm av viper og tjelder svever over meg og skriker og knatrer for å jage meg bort.

Også rundt steinen min svever vipene og skriker sine krakilske toner, men etter at jeg har sittet en liten stund forstår de at jeg er i fredelig ærend og roer seg. Nesten som tankene mine. De roer seg også når jeg har sittet en liten stund.

Mens jeg sitter her undrer jeg på om det er mange som har sitt eget spesielle tenkested. Jeg kommer frem til at det sannsynligvis ikke er det. De færreste vil antakelig føle behov for det, og enda færre igjen vil ha funnet det.

Jeg er fornøyd med steinen min. En tenkestein er aldri å forakte.

Dette innlegget ble postet 21. mai 2005 kl. 21:07 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. therese sier:

  eg har nå gjort min plikt som storesøster, så du kan herved gratulere ditt kjære søskenbarn med kjærligheten:)

 2. Cathrine sier:

  Eg har! Hadde d når eg bodde i verdalen, kverneland å Bryne. Eg MÅ ha et sånnet sted!! Bare MÅ ha det!

 3. Einar André sier:

  Jeg trenger en sånnen plass. Har det ikke, men trenger det.Sjølv om det hender eg bruker bilen som en sånnen plass. Kjører en plass. Stopper motoren. Skrur av radioen (eventuelt har på litt rolig lovsang), for bare å samle tankene og ta den tiden jeg trenger til å la tankene mine ta igjen livets hendelser.

 4. Bjørnar sier:

  Bra jobba, Therese! :D

  Catti, dokke har jo en heil masse jorder rundt huset. Sjå om du finner noe utmark.

  Bilen er et godt alternativ, Einar, det kan eg absolutt sei meg enig i. «… til å la tankene mine ta igjen livets hendelser.» Vilt godt sagt.

 5. Roar Aardal sier:

  Det fins utrolig mange alternativer til en slik plass. Jeg bruker byen stavanger somregel. Gjerne langs sjøen eller inne i domkirka når den er åpen. Ei nesten 1000 år gammel kirke har en spesiel atmosfære…

  På bryne går det an å ta turen til det vannet som mange bader i om sommeren. Ungdomsskogen skulpturparken (selv om den er litt public) osv…

 6. Bjørnar sier:

  Er det Tjødnå du tenker på? Bader folk virkelig der?

  Jaja, så lenge ingen kommer til steinen min er jeg fornøyd…

Legg til en kommentar