Film er best på kino

Det går mye interessant på kino for tiden. Jeg så Brokeback Mountain i dag. Likte den meget godt. Forrige helg var det München, som også var utrolig bra. Begge er ganske deprimerende, med ulykkelige karakterer — i München lederen for den israelske dødsskvadronen som blir desillusjonert etter en rekke henrettelser, og i Brokeback Mountain de to cowboyene som har et forhold de hverken kan undertrykke eller leve ut åpent.

Jeg merker meg en dreining mot flere filmer av politisk eller samfunnsengasjert karakter. Det gjelder begge de to nevnte, det gjelder Syriana, og til en viss grad også den norske Gymnaslærer Pedersen, en komedie om det norske kommunistiske partiet AKP-ml. For ikke å glemme Oljeberget.

I det hele tatt er det mange filmer å glede seg til fremover. Må ses:

Dette innlegget ble postet 13. februar 2006 kl. 1:45 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Tone M sier:

  Du har glemt å føre Istid2 på denne listen her. Det var nok bare en glipp ;)

 2. Ida sier:

  Syns du virkelig kino e så givande?

  ..Det syns ikkje eg.. Men kæ sgo me gjort viss me hadde våre heilt lige? Det hadde ikkje våre bra elle kjekt elle kult!

 3. Karin sier:

  Walk the line er snart ute paa DVD her i USA. Det er en kjempebra film!! Gled deg!

 4. Cecilie sier:

  Det går så altfor mange kjekke(eller jeg vet jo ikke om de er kjekke før jeg har sett dem, men fristende, viss jeg kan kalle dem det) filmer på kino nå for tiden! Jeg har lest boka Memories of a Geisha, og den er skam bra! Anbefales. Så den skal jeg i alle fall se, og så har jeg lyst til å se Munhen, Walk the line og brockeback mountain… så det er vel på tide at jeg begynner å spare :s :P

 5. Ine sier:

  Brokeback Mountain ae den beste filmen eg he sitt paa lenge. Som forventa saa ae det en spoeg blandt di flest paa min alder her (If you go see that movie, you’re so totally queer!), men eg likte an veldig godt, bra arbeid av begge hovedrollane. Glede meg te an komme ud paa DVD, det maa eg sei!

Legg til en kommentar