Prioriteringer

Å velge bort de dårlige tingene er forholdvis lett.

Det er langt vanskeligere å velge bort gode ting for å kunne prioritere de beste.

Men få ting er mer nødvendig.

Dette innlegget ble postet 2. mai 2006 kl. 0:09 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Roar sier:

  Mange ganger er det vanskelig nok å vite om du velger de gode eller dårlige

 2. Ida sier:

  Apropos dette her, går kje d på d sama så «sei nei-greine» du snakte om på lørdag?
  Du skjønne, eg hørte k du sa, men dagen itte blei eg pånmåde «prøvd» i dette, og glømte selfølgelig ud kæ du hadde sagt.
  Eg trur eg må læra meg en ting før eg blir lært noge, nemlig å ta te meg det eg hørre! Men takk alligavel:)

  (Bare en liden påminnar te meg sjøl, og eventuelt andre så er i same situasjon…)

 3. Bjørnar sier:

  Roar:
  Mine egne testspørsmål i vurderingen:

  (1) Hjelper dette meg til å bli den personen jeg ønsker å være? (Og for en kristen lyder spørsmålet mer konkret «Hjelper dette meg til å bli mer lik Jesus?» siden vi regner oss for å være disipler av ham. En disippels oppgave er å bli som sin mester, og dette skjer gjennom å etterligne (dvs. «herme etter») mesteren i alle ting.)

  (2) Er dette i tråd med mine grunnleggende verdier? (Gir det meg glede? Leder det til frihet og ikke til avhengighet? Er det med på å skape balanse i livet mitt? Er det oppbyggende for meg selv og andre, og ikke destruktivt?)

  Ida:
  Det er en særdeles god observasjon du gjør! :)

  Dette henger sammen med «sei nei-greiene» i den forstand at det er nødvendig å si nei til veldig mange ting for å kunne si ja til de virkelig gode.

Legg til en kommentar