Søndager

Jeg liker søndager. Alt går så sakte. Alle har så god tid.

Jeg rusler en tur. Ved et bord på en lekeplass sitter noen småbarnsfamilier og spiser lunsj. I et gårdsrom leker en jente med dukkene sine mens faren sitter på trappa og ser på. Bestefaren sitter i en stol og halvt nyter sola og halvt følger med på barnebarnet. En mann spikrer en garasje. Han har tydeligvis misforstått.

Hjemme i nabolaget vårt har vi lenge hatt en stilltiende avtale om at en ikke jobber på søndager. Plenklipping, hekklipping, bygging osv. foregår alle andre dager, men søndagen er hellig (og med det mener jeg: annerledes). For noen år siden flyttet det inn en ny familie i nabolaget, og de hadde tydeligvis ikke så sterke tradisjoner for slappe av på søndager. Det er meget irriterende å våkne av en elektrisk hekksaks tidlig en søndags morgen.

Men generelt virker det til å være en rådende holdning til at søndagen fortsatt er hviledag. Takk og lov. Det gjør at en kan rusle en tur uten noen hensikt, nyte stillheten, det gode været, se på småbarnsfamiliene som sitter på benkene sine, og tenke at

livet

er sannelig godt.

Dette innlegget ble postet 21. august 2006 kl. 0:13 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Roar sier:

  Kongen lever !!!!

 2. EirikB sier:

  HAN BLOGGE IGJEN – K skjer?!?!

  Uansett – Et tydeligt tegn på at du holder Søndagen hellig, er at på Søndagen i Hemsedal under sommerIMPULS kommenterte ALLE Saronsfolkene (les: relativt gode venner) den hvite t-skjorten som det sto Søndag på, og lurte på om den var ny? :D hehe

 3. Marita sier:

  gudd å lesa positive blogga:) livet e sannelig godt:)

 4. Ida sier:

  Når eg tenke meg om he eg ikkje sitt den kvita søndags te-skjortå eg hell… Snodig… Hm… Du holde deg rimelig usosial eller noge på søndaga, elle?

 5. Ina sier:

  Du seie det så godt, Bjørnar! Så fint… og så sant… Takk og lov for søndager!!!

 6. Bjørnar sier:

  Eg holder meg rimelig usosial på søndager, ja. :)

  Takk og lov for søndager.

Legg til en kommentar