FILM: En ubehagelig sannhet

En ubehagelig sannhet er egentlig et filmatisert foredrag av tidligere visepresident i USA, Al Gore. Dette kunne jo vært egnet til å skremme alle og enhver, men det hele er faktisk utrolig interessant og viktig. Det handler om global oppvarming. På skikkelig.

I korte trekk: (1) Det er en sammenheng mellom CO2-utslipp og den globale temperaturen. CO2-nivået i atmosfæren er langt høyere enn noensinne, og fortsetter bare oppover. (2) Konsekvensene av økning i den globale temperaturen er rimelig seriøse. Vi snakker smelting av isen på polene og på Grønnland med økt havstand på 7 meter (!) som resultat. (3) Vi kan gjøre noe med dette. (4) Men vi må gjøre noe .

Dette er en viktig film (det er ikke så vilt mange av de…). Må ses. Seriøst. Få gang på det.

Filmweb: Filmomtale
ClimateCrisis

Dette innlegget ble postet 13. september 2006 kl. 23:06 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Odd Erling sier:

    Viktige film, men ikkje spesiellt goe? Filmen tog seg fysst opp når rulleteksten kom, men då va æg så pissetrengde at æg ikkje fekk mæ meg alt. Men syns filmen la litt for møje ansvar øve på dei som styre i et land, å litt lide på dei som bare bur der…

  2. Anders S. sier:

    Nå ja. eg har ennå ikkje sett den og undres over hvor mange som liker å snakke miljø. Selv om menneske skulle ha stopt alt som forurensa så ville naturen sjøl forurensa 30% bare på grunn av at me ikkje hogger ned tre som er voksne. Så det er jo bare delvis sant at det er galskap å hogge ned regnskogen. Men man må jo huske å gjenplante, ein ting mange glemmer. Pluss man burde forby det å produsere røyk, det tar jo den beste landjorda i verden pluss det er ein sterkt forurensande sak, ikkje så stor som bil men allikavel forurensande. Så burde man kreve at folk som kunne det måtte ta buss/tog til enhver tid. Sjå på meg eg tar toget hver dag og allikavel kunne eg kjørt til Stavanger. Men definetivt ein film eg har lyst å sjå, tviler ikkje på at eg tar toget til Sandnes og ser på den filmen.

Legg til en kommentar