FILM: Reprise

Det går mye bra norsk film på kino for tiden! De som ikke har forkastet fordommene for lengst plikter å gjøre det ASAP.

Reprise er en historie om to unge menn som drømmer om å bli forfattere. De er vokst opp på vestkanten i Oslo og har foreldre som hører til «det øvre sosiale og kulturelle lag» (bl.a. er mora til Erik en fantastisk karakter som er en fantastisk karikatur av denne gruppen). Phillip lykkes raskt med forfatterskapet, men går inn i en dyp psykologisk krise. Dette er dels pga. forfatterskapet, men like mye at han blir hodestups forelsket i og oppslukt av Kari (spilt av Viktoria Winge, som gjør en glimrende rolle). Forholdet dem i mellom er et sentralt tema i filmen.

Erik og Phillip er også en del av en sammensatt guttegjeng (hvilken guttegjeng er vel ikke sammensatt?), med det vennskapet og de konfliktene det medfører. Og den moroa og humoren det medfører, hehe! Vi følger de også i overgangen til å bli voksne og etablerte (samme livssituasjon som undertegnedes alder, rett hér).

Reprise er debutfilmen til Joachim Trier, og det innebærer at stilen er litt utenom det vanlige. Historien er ikke lineær, men hopper litt frem og tilbake i tid. Det er også en god del uortodoks og meget spennede filming. Dette er en film som er litt på siden av mainstreamen, men det er sånn vi liker det. Anbefales. Jeg likte den veldig godt.

Filmweb: Filmomtale

Dette innlegget ble postet 13. september 2006 kl. 22:30 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar