Bading på Borestranda, 20. desember

Så… det endte altså med et nytt desemberbad, årets andre i rekka.

EirikB kastet ut et vilt forslag om å reise og bade, Torgeir (a.k.a. Tyggi) hengte seg på, og hvem er vel jeg til å si nei når to ungfoler sier ja? Det var bare å hive seg i bilen, hente badeklær og kjøre av gårde til Borestranda fortest mulig for å komme angeren i forkjøpet.

Den verste delen var å komme løpende over den første sanddyna og se hvor langt det var ned til vannkanten. Det var meget langt. Sikkert fem tusen meter.

Vannet var forholdsvis kaldt, men kanskje ikke så kaldt som en skulle tro mot slutten av desember. Det var likevel kaldt nok i vannet og på bakken til at følelsen i tærne og under fotsålen ble borte for den neste timen.

Fascinerende opplevelse å ta på seg sko i den tilstanden, med følelse kun på oversiden av foten. Litt som å drikke vann av et glass når du er bedøvet på ene halvdel av leppa.

Alle tre endte selvsagt opp med såre halser, men annet var vel ikke å forvente. Det er liten pris å betale. Pain is temporary, glory is forever osv. osv.

Dette innlegget ble postet 23. desember 2006 kl. 1:39 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Anita1 sier:

  heh..dåkke æ galne..=)..haha..;)..
  bra sammenligning, nå kan addle veda kossen dt æ UDEN å bada i slutten på desember;)..
  off..eg får frysning bare av å lesa d..herliga London…;)..

  ha ei rektigt goe Jul å ei velsigna julehøytid addle samen..

 2. Anders S. sier:

  5km det virke litt overdreve, kan ikkje akkurat huske at det var så vilt ner til vannet midt på vinteren. Men som sagt eg bøyer meg i støvet.

 3. Frode sier:

  Det heila he en tendens te å varta ennå meir spennande når d æ et farskvatn du ska bade i. Kjæme du då øve ei «sanddyna», må du brått bremsa opp, før du høgge hål å høppe udi…!
  Det passe jo kje så godt å få te ïs nå når det vårast, men kanskje bare kanskje isen kjæme….då æ der bading på gang då!

  Live fast, die young….bullrider!

Legg til en kommentar