KINO: Offside

Astri og jeg så noe så uvanlig som en iransk komedie på kino i dag. VELDIG spesielt. Blant det mer spesielle jeg har sett av film. Og meget bra.

Offside er en film om jenter som kler seg ut som gutter for å gå på fotballkamp (jenter slipper ikke inn). De blir arrestert og bevoktet av noen mannlige soldater, og det blir mye forviklinger og kaos i samspillet mellom fangene og fangevokterne.

Utrolig mye bra og morsom dialog, men det virket nesten som at folk i salen ikke våget helt å le (for det var jo en iransk film — den måtte vel være seriøs?). Selv måtte jeg le høyt og godt flere ganger.

Filmen er vel på mange måter en kritikk av styret i Irans behandling av kvinner. Det er mange henspeilinger på kvinnesyn og samfunnssyn, og humoren er kanskje det som har gjort at det har vært mulig å lage og distribuere denne filmen i et ellers kontrollerende land.

Jeg observerer at jeg får stadig smalere filmsmak. Det er for så vidt helt greit.

Dette innlegget ble postet 26. april 2007 kl. 0:43 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar