Bjørnar, der Zugfährer

Så… La meg fortelle om denne togturen som endte opp på 40 timer.

Festen begynte på Bryne kl. 23:15 søndag kveld med nattoget til Oslo. Jeg var nokså hardt forkjøla, og satt og hostet og snufset i sittevogna jeg skulle tilbringe natta i.

På stolen min lå det en liten plastpose med følgende innhold: 1 stk. teppe, type fleece. 1 stk. sovebriller (sånne tøygreier til å ha over øynene for å få sove), 1 par ørepropper. Sjenerøst, NSB, meget sjenerøst faktisk. Du får til og med beholde det hele.

Jeg sov lite den natta. Det suger å sove i oppreist posisjon, og spesielt når det klør helt hinsides i halsen hver gang du må puste ut. Jeg hostet meg fra Bryne til Oslo.

I Oslo hadde jeg en god stund å vente før det neste toget mitt gikk, så jeg pratet litt med Bertel, og hadde et lite slag sjakk med Pål Hovstad (a.k.a. Hooves). Hooves er en veldig morsom mann. Få ham til å fortelle om hvordan han bor neste gang du treffer ham.

Reisen videre fra Oslo til Malmø bydde ikke på videre problemer. Jeg klarte til å med å bli kjent med en svensk kar som var på vei hjem til Malmø fra Gøteborg (det må vel kunne sies å være mer hans fortjeneste enn min).

I Malmø, nå sent mandag kveld, kom det en mann i slutten av 50-årene bort og begynte å snakke med meg der jeg satt på benken min. Han begynte ivrig å fortelle et eller annet, og jeg fattet ikke halvparten av hva han sa, selv om han snakket svensk. Etter en stund skiftet han over til engelsk og fortalte videre.

Det gikk en stund før jeg forsto at han faktisk var veldig full. Jeg trodde lenge at han bare var gammel og ensom, og sannsynlig var han det også. Han fikk iallefall fortalt meg hele livshistorien sin om livet som sjømann før jeg måtte gå for å rekke toget mitt.

På dette tidspunktet så jeg frem til en god og lang natts søvn i sovekupé på nattoget til Berlin. Sovekupe på tog er konge. Den sakte gynginga i toget er perfekt å sovne til.

Jeg gledet meg helt til det ble klart for meg at en svensk skoleklasse på tur okkuperte 90% av kupéen jeg var i. En svensk skoleklasse på tur bråker akkurat så mye som en skulle forvente. Det ble ikke rare søvnen den natta heller.

Togturen fra Berlin til Zürich forløp uten flere insidenter, og vel fremme i Zürich blir jeg nå konsekvent presentert som Bjørnar, the train traveller (der Zugfährer). Andy forteller at jeg er kommet hit med tog, og først ser alle ut som at de tror han lyver, så peker de på meg og ler.

Dette innlegget ble postet 16. mai 2007 kl. 20:00 og er kategorisert under Historier. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. HannaKjø sier:

    Men du e jaffal me på å spara miljøet!! Ikkje gløm det!
    Hb turen heim blir bedre!!

  2. ina sier:

    HAHA! Konge:D Der Zugfärer… nice, Bjørnar!

Legg til en kommentar