Zürich

Jeg har vært i Zürich en ukes tid.

Aleksander og John Lende og meg selv har vært nede for å besøke ND (uttales Andy) og Sophal Strupler, som var på besøk her på Jæren i høst i forbindelse med JAM, og for å besøke menigheten de er en del av, ICF Zürich.

Det som kanskje gjorde størst inntrykk, var hvordan hele menigheten virket til å være gjennomsyret av en av de viktigste verdiene til ICF, begeistring over livet.

En av måtene dette kommer til uttrykk på er at ICF-konferansen er kjent for sin Party Zone som åpner etter kveldsfeiringen (med det velfortjent navnet celebration). Party Zone er en svær hall med liveband, dansegulv, bar, diskolys, røykmaskin, Playstation, pokerbord og høy, høy musikk. Kombiner dette med en litt annen alkoholkultur enn i Norge, de har f.eks. egen bar med alkoholservering i kirkebygget, så kan du forestille deg at det var god gang. Det tok fillen flatt av. Haha! Her er det bare å slippe seg løs.

Hjemme hos Nd og Sophal var det pokerspilling nesten hver kveld/natt. Jeg har funnet uant glede og spenning i Texas Hold’em. Ring meg neste gang det blir gang på noe poker her hjemme. (Denne går ut til Vidar, EirikB, PålB og andre som kjenner seg kallet.)

Det var fullt kjør med konferanse fra morgen til kveld de fleste av dagene, en slags samling av kirkene ICF (International Christian Fellowship) har plantet. De har plantet ca. 15 kirker rundt om i Europa de siste åtte årene. (Bl.a. en i Kristiansand, noen som vet noe om dette?)

Aleksander og John må vel kunne sies å være ekstremt ekstroverte. De hilste på alle de så, og på slutten av uka hadde jeg inntrykk av at de kjente samtlige mennesker i menigheten. De virket til å finne intens glede i å treffe nye folk. For min egen del er det å hilse på og småsnakke med alle ukjente jeg treffer i stor grad min personlige definisjon på et mareritt. Så det var jo en *konge* kombinasjon. Jeg strekkes stadig på dette. Det er sikkert bra for meg.

Andre høydepunkter: John og en gjeng som badet i en elv midt i byen, midt på natten. (Jeg måtte stå over pga. sykdom. Æresord.) Lavpunkt: Klesshopping med Alex. Å hendelse, klesshopping suger så vilt.

Men alt i alt: En kongeuke. Nå er jeg glad og sliten. :)

Dette innlegget ble postet 22. mai 2007 kl. 8:27 og er kategorisert under Kirke, Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. EirikE sier:

  Eg trur kje d e bra for deg. Hold deg vekke fra folk!

 2. PålB sier:

  Jeg føler meg kallet og forpliktet til å gi beskjed neste gang det er Hold’em på gang. Gleder meg!

 3. Roar sier:

  jeg er gjerne med på hold’em jeg også dersom muligheten skulle by seg =)

 4. Nils sier:

  Utrolig bra lesning Bjørnar. Jeg lo meg nesten skakk ihjel da jeg leste om klesshopping og samtaler med full sjømann. Kult. Virker så dere hadde en kongetur og den menigheten i Zurich skulle jeg gjerne likt å besøke. Men ikke sikker på om jeg orker ta toget….

 5. john sier:

  Nils, det går fly te Zurich

  Vilt goe tur foresten:P

 6. Aleksander Lende sier:

  Hehe… Shopping.. hehe… fine den..:P

Legg til en kommentar