Harry Potter-mania

Harry Potter er i vinden for tida.

Forrige fredag kom Harry Potter og Føniksordenen på kino, og på lørdag kommer syvende og siste bok, Harry Potter and the Deathly Hallows.

Jeg gikk og så Føniksordenen på fredag. Filmene blir, som bøkene, stadig mørkere både i innhold og stemning. Føniksordenen er utrolig kompakt og innholsmettet, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at det er drøye to timer film basert på en bok på 800 sider.

Filmen er et fyrverkeri, med full fart gjennom det hele. Den ligger overraskende nær opp til hovedhistorien i boka, og inneholder mer action og kjemping enn de tidligere filmene. Voldemort er tilbake, Ministry og Magic tar over Hogwarts, og det hele kulminerer i en dødelig kamp i Ministry of Secrets.

Jeg hadde på forhånd hadde jeg lest meg opp på boka, og det var påfallende hvor mye av sidehistoriene og hvor mye av følelsene til hovedpersonene som går tapt på veien fra bok til film. Det er ikke til unngå å si det: Bøkene er, som nesten alltid, best.

På lørdag kommer altså syvende og siste (?) bok, Harry Potter and the Deathly Hallows. Spekulasjonene er ville, det er finnes like mange teorier som det er lesere om hvordan det avgjørende møtet mellom Harry Potter og Voldemort ender. Så løp og kjøp.

(Jeg skulle si fra Jarle at den nye boka er i salg hos Orre Libris på Bryne. Det var altså på Libris, gå og kjøp boka på Libris på Bryne. Jepp. Det var dagens reklame. Takk for nå.)

Dette innlegget ble postet 18. juli 2007 kl. 19:43 og er kategorisert under Bøker, Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Christer sier:

  hei Bjørnar!
  Ganske enig i det du seier om den femte harry potter filmen, og lørdag blir en stor dag i mitt å mange andre sine liv:) Men eg ville eigentleg bare droppe innom denne sida for å sei at det var kjekkt å ha deg med på ten oase, og nok ein gong takk for at du brukte rett tskjorte på søndag:)
  Mvh. Christer

 2. Bjørnar sier:

  Alt for deg, Christer!
  Va konge å bli med på TenOase.:) Møje løye, hehe. Spesielt på den skulen midt på nåttå, kver einaste nått.
  Og Christer? Unnskyld igjen for at eg ikkje kom på konserten sist gong sjøl om eg lovte det.

 3. Anders Serigstad sier:

  Konge film, likte den veldigt godt. Dette er den beste Harry Potter filmen til nå. Kanskje litt for kort kunne gjerne tenkt meg de lenger ettersom gørrkjedelige Ringenes Herre er på 3 timer hver. Harry Potter kunne gjerne våre nærmere 3 – 4 timer etter min mening så bra de er. Ihvertfall den siste nå kunne sikkert våre 3 timer.

  Nok om det, som eg sa til Eirik H. for sikkert første gang i historien så nedgraderer eg ein Disney film. Eg syns faktisk at Harry Potter og Føniksordenen var bedre enn Pirates of the Caribbean: At the Worlds End. Men dette er jo så klart min mening og DisneyPixar har en god sjangs med Ratatouille som eg tviler sterkt på at vil skuffe.

 4. Synnøve sier:

  Nå har jeg lest boken.. *hulk*
  så nå er historien som jeg har vokst opp med de siste 11 årene «endelig» slutt.For min del kunne den ha vart i noen år til…:(Det var en trist dag , da jeg bladde opp siste siden, det følest nesten som jeg har mistet en god venn.. Heldigvis så har vi kanskje noen filmer til å se frem til. Jeg anbefaler alle å lese Harry Potter bøkenen , det er herlig avslappende å drukne seg i en annen verden full av magi. Så her var litt reklame fra meg og:)

Legg til en kommentar