Sjokobitene som forsvant

På slutten av våren en gang ble jeg oppmerksom på at min lokale dagligvarebutikk var tom for Sjokobiter (vaniljeis med sjokoladebiter).

Jeg er veldig glad i is, og spiser til dels store mengder av det. Dette er noe jeg har kontroll på. Jeg klarte å spore opp noen bokser med Sjokobiter i andre butikker, men etter noen uker begynte det å gå tomt for dette fabelaktige produktet overalt.

Samtidig dukket det opp noen nye og tilsynelatende fancy isbokser med noe flytende sauser eller noe du skal helle oppå isen. Skeptisk. Old school-produktene kom i nye, gule bokser, men Sjokobiter viste seg fortsatt ikke.

Jeg begynte å bli desperat, og gikk motvillig over til å kjøpe Krokan i stedet. Alle vet at Krokan er en is for gamle damer, men hva skal en gjøre når alternativet er Kjedelige Vanilje eller Elendige Tricolor?

Fortsatt ventet og håpet jeg på at Sjokobiter skulle komme tilbake. Kanskje hadde de produksjonsproblemer, eller kanskje var det butikkene som ikke bestilte inn Sjokobiter. Men tenk om den var gått ut av produksjon? Det hadde vært en katastrofe.

Etter en lang stund uten å se noe til min favoritt, sendte jeg til slutt en bekymret epost til kundesørvis hos Hennig-Olsen, der jeg uttrykte et sterkt ønske om og behov for å få meg noe Sjokobiter-is. Og sannelig, dagen etterpå fikk jeg svar fra godeste Hennig-Olsen:

Takker for deres henvendelse vedrørende 2 l vanilje-sjokobiter.

Det ble for sesongen 2007 foretatt sortimentsendringer som medførte at 2l vaniljesjokladebiter og 2 l sjokolade med sjokladebiter ble tatt ut av vårt sortiment for å gi plass til nye produkter i Isdisken.

Vi har fått mange henvendelser fra forbruker om disse to produkter og har allerede besluttet å ta inn 2 l sjokolade med sjokladebiter i sortimentet
fra sensommeren av. Når det gjelder 2 l vanilje med sjokladebiter vil
vurdere å ta produktet inn igjen for 2008.

MVH
Hennig-Olsen is

Ai ai ai! Det var som jeg fryktet, den er pigede ute av produksjon. Men o glede, det er fortsatt en mulighet for å få den tilbake (selv om det fillen er lenge til 2008).

Siden forbrukermakten er større enn vi tror, og siden henvendelser allerede har fått tilbake sjokolade med sjokoladebiter (second favorite) vet du hva du må gjøre: Send en epost til Hennig-Olsen med ønske om å få tilbake Sjokobiter. Tigg om du må. Be på dine knær, men SKAFF MEG NOE SJOKOBITER!

Om ikke for din egen skyld, så gjør det for meg. Det klikker snart for meg.

Dette innlegget ble postet 22. august 2007 kl. 1:05 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

8 KOMMENTARER

 1. Cathrine sier:

  Done!

 2. aspis sier:

  Hm. Skal vurdere det viss du KOFFOR KALLE DU DET ‘SJOKOBITER’ OG IKKJE sjokoladebiter? Arrg!

 3. Bjørnar sier:

  Ro deg ner, Aspis! Haha! Eg kalle det Sjokobiter fordi det er produktnavnet. Sjokobiter = vaniljeis med sjokoladebiter. (Klikke HEILT for en så liten ting…)

 4. HannaKjø sier:

  Eg sto fortvila å leida itte den isen i går på kiwien!! Ser jo at eg e litt seint ute å oppdaga det, men eg vil VELDIG gjerna ha den tebage! Tenk at dei har tatt ut dei to beste sortane?!!
  Eg ska senda mail, belive me! Me vil ha skikkelige is!!

 5. Marita sier:

  Trudde bare at d ikkje va inne på kiwi.. bra at nogen tog tag i sagen:)
  he skreve mail t de nå ja:) – dette må der gjærs noge mæ!! :D

 6. Bjørnar sier:

  Dette æ nydeligt, folkens.

 7. Anders S. sier:

  Drit i sjokoladebiter, så lenge eg får den ukentlige dosen av mmm krokan is. Som du mener er for gamle damer. Eller som eg mener om de som bruker iLife 06 og iWork 06. Noen laster må eg og ha hihi.

 8. Ragnhild Hetland sier:

  Tenkte når eg begynte på innlegget ditt, at det var en dårlig valg av Hennig-Olsen is å fjerene vanilje med sjokoladebiter, men den var jo bare nr. 2 på min farvorittliste.
  Men etter hvert som jeg leste videre forsto jeg at en krisen likevel var et fakum.
  Sjokolade med sjokoladebiter er jo fantastisk!!!
  Men nå er krisen over igjen!

Legg til en kommentar