Høst

Foto: cuellar

Jeg liker høsten.

Jeg liker at det begynner å bli mørkere om kveldene. Og jeg liker at det regner mye. Noe av det beste jeg vet er å sitte inne når det regner og er mørkt ute. Da nyter jeg å sitte inne og drikke kaffe og lese en god bok med god samvittighet mens regnet hamrer på vinduet.

Jeg liker veldig godt at årstidene skifter. Det er utrolig godt med forandring. Når det har vært sommer lenge er det godt at det begynner å mørkne og bli litt gråere. Det passer som regel godt med andre ting i livet. Og når vinteren har vart lenge er det fantastisk når våren kommer, og at våren går over i sommer.

Det eneste jeg har å utsette på årstidene er at det aldri blir skikkelig vinter på våre trakter. Det hadde gjort seg.

Men med høsten er fargene noe av det beste. Bladene som blir røde, oransje og gule. Det kan en se over alt, men spesielt hvis en går tur i heia om høsten. Det er en stor opplevelse.

Og for å bli litt filosofisk (det må være lov?) er det nesten som at høsten er et varsel eller et tegn for andre ting i livet: For at noe skal kunne leve må det enten helt eller delvis dø.

Dette innlegget ble postet 25. september 2007 kl. 0:11 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Solfrid sier:

    Eg måtte pigade lesa den siste setningen ein gong t -for eg likte det så godt. Ein veldig bra påminnelse må eg sei, og et veldig bra innlegg om høst!

    //Solfrid

Legg til en kommentar