JAM 2007

Foto: Inger Gjesdal / Jærbladet

JAM er et felles ungdomsarrangement for alle kristne ungdomsarbeid på Jæren. Tidligere år har det vært et stort ungdomsmøte i Brynehallen, men i år hadde vi en utvidet versjon som gikk over hele dagen.

Vi linket opp med Frivillighetssentralene i kommunene, som har et bredt kontaktfelt. Fra tolv til fire var ungdommer fra hele Jæren ute og hjalp til hjemme hos folk som hadde behov for det, med hagearbeid, hekk- og plenklipping, vasking, rydding osv. Flere gjenger var ute og vasket biler gratis, noen var rundt på aldershjem på besøk, og nede på M44 var det fullt show med lappeutdeling, danseshow, potettrykk m.m.

I Klepp var det noen som pusset opp et helt kjøkken (bildet). De rev ned hele greia, malte det, og på mandag skal noen bort og montere opp nytt.

På kvelden var det samling i Brynehallen. Det skulle egentlig vært ute på Sirevåg, men pga. værutsiktene ble det flyttet. Jeg var sjuk, så jeg fikk ikke med meg samlingen på kvelden, men etter det jeg hørte var det også veldig bra. Lovsang, bønnevandring, nattverd, historier fra de som var ute på dagen m.m.

Det var etter det jeg forstår helt annerledes enn tidligere år, men det var også litt av poenget. Kveldssamlingen var del av en større helhet som jeg tror er veldig viktig; vi lever ikke bare for oss selv, men har faktisk mulighet til å bety en forskjell for andre mennesker.

Det ble tatt opp kollekt på kveldssamlingen for å kjøpe inn nytt kjøkken til det stedet som ble pusset opp. De trengte 25 000,-. Det var leid inn en kortautomat som kostet 500,- å leie. Da pengene var talt opp endte det hele opp 25 507 kroner. Trekk fra fem hundre for kortautomaten, og det hele bommer med sju kroner. Nice one.

Oppdatering: Jærbladet skriver om JAM.

Dette innlegget ble postet 16. september 2007 kl. 23:47 og er kategorisert under Kirke, Saron. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Nils sier:

  jeg har bare ett ord: WOW!

 2. Marita Josephine sier:

  Fytti pigede grisen så vilt kult!!!

  Hørres sjefs ud. Fytti så gudd at d ikkje bare va en happining om kvellen men en større ting, sånn at me (ja me:P) kan gjær en forskjell!:)

 3. Marianne sier:

  Åh! Eg digge det:)

  JAM å di gode, snille, engasjerte og fantastiske ungdommane he våre ett stort samtaleemne på gamleheimen i helgå:D

 4. HannaKjø sier:

  Dette e bare VANNVITTIG bra!!! Dåkk har gjort en kjempebra innsats!
  Så må me bare fortsetta å hjelpa dei som trenge det, det stoppe ikkje her!

  Å, eg digge dette!! Stolte av å ver en del av kjerkå på Jæren – mange GOE folk som leve for Jesus!!

Legg til en kommentar