Sjuk

Jeg er sjuk.

Det er sjelden jeg er skikkelig sjuk, og hadde glemt hvor kjipt det egentlig er. Senest på tirsdag var jeg stor i kjeften og sa at jeg skulle ønske jeg kunne bli helt sjuk i stedet for å gå rundt og være halvsjuk heile tida.

Jeg angret på onsdag. Da våknet jeg med en dundrende hodepine, kraftig forkjølelse og feber. Jeg var helt satt ut, og klarte ikke å gå eller stå lengre enn kort tid før jeg måtte legge meg ned igjen. Hele dagen ble tilbragt på sofaen mer eller mindre unna dyna, avhengig av de vanlige temperatursvingingene i feber: varm-kald, varm-kald. Snøt bort ca. en rull med tørkepapir i løpet av dagen.

Drittrøtt på kvelden, men fikk ikke sove. Våknet flere ganger i løpet av natta. Varm-kald, varm-kald. Sov bedre etter hvert, og endte opp med tolv timer søvn.

Dagen i dag har vært et hakk bedre, men ikke noe å skrive hjem om. Repetisjon av gårsdagen, i noe mildere form. Drittlei allerede.

Det føles alltid litt surrealistisk å være sjuk. Jeg føler meg helt handikappet. Rasjonelt sett vet jeg hva sjukdommen gjør med meg, men klarer likevel ikke tenke klart underveis. Føler meg nesten som i en annen verden. Veldig spesielt.

Mor har fortalt fra vi var yngre at Benedicte, søstera mi, og jeg oppførte oss helt ulikt når vi var sjuke. Benedicte kunne ligge og synge sanger for seg selv og bli ekstra snakkesalig (i tillegg til det hun er til vanlig, hehe), jeg forble liggende som i koma og gjorde ingenting. Intet nytt under sola.

Dette innlegget ble postet 13. september 2007 kl. 23:44 og er kategorisert under Livet. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Nils sier:

  Stakkar deg! Ikke greit å være syk nei. God bedring!

 2. HannaKjø sier:

  hehe, dåkk e verkele motsetninga du og Benedicte! Løye!
  Hb du kjeme deg ut av koma og blir bedre te helga! :)

 3. Marita sier:

  sånn va mg og Joakim ao:) løye..!

  go bedring:)

Legg til en kommentar