FILM: Varg Veum – Bitre blomster

Varg Veum – Bitre blomster er den niende boka om Varg Veum, Gunnar Staalesens store romankarakter, men dette er altså første gang han opptrer på kinolerretet.

En liten jente på åtte år er forsvunnet, og Varg Veum blir involvert som privatetterforsker. Forholdet til Politiet har nok sett bedre dager, og Varg blir nødt til å lete mye på egen hånd for å finne svar på spørsmålene sine. Det er kanskje like greit, for å følge loven eller prosedyrene er ikke nødvendigvis i Veums stil.

Det er mange i denne historien som har svin på skogen, og det hjelper ofte å være høyt på strå og ha mye makt. Noe Veum ikke har.

Mange vil kanskje stille seg noe skeptisk til en norsk film basert på en norsk kriminialroman med en hovedperson med et så uvanlig navn som Varg (hva er det med at norske kriminalhelter har merkelige navn? Harry Hole?). Det er det ingen grunn til. Norsk film er jo på en definitiv opptur for tida, og dette er et nokså vellykket førsteforsøk innen sjangeren.

Litt over norm.

Dette innlegget ble postet 4. oktober 2007 kl. 0:22 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar