Ord i vinden

Tenk at vi har litteraturdager på Bryne! Det er jammen fantastisk.

Margrethe Orre, eier av Orre Libris, er i ferd med å etablere Ord i vinden som en mini-litteraturfestival på forblåste Bryne.

Jeg var på den ene boklesingen i går, høykulturell som jeg gjerne vil være. Det var Nils Henrik Smith (fra Bryne!) og Tom Egeland som fortalte og leste litt fra bøkene sine.

Det er interessant at det er såpass mange lokale, unge forfattere som kommer ut med bøker for tida. I Jærbladet sto det nettopp om Preben Z Møller fra Klepp som har skrevet bok om kvinner som undertrykker menn (ikke den vanlige versjonen, altså). Tidligere har Jan Zahl skrevet historien om Kaizers, og jeg kan sette en del penger på at Kristine Stensland kommer med bok om noen år.

Nils Henrik Smith debuterer med Manhattan Skyline, som har følgende baksidebeskrivelse:

Aksel Eriksen kjenner seg henrykt og oppløfta over å sjå terrorangrepa på World Trade Center på tv. Det går opp han at han er ein av dei; terroristane. Han involveras i noko han berre kallar Planen, og som kan minne om eit terrornettverk.

Boka virker nokså spesiell, og ganske interessant. Smith er bare 27 år, og kommer som nevnt fra Bryne. (Det er mulig!) Jeg kunne også tenkt meg å skrive en roman. Han sa han brukte ca. to år på å skrive den, men det vet jeg fillen ikke om jeg har tålmodighet til.

Tom Egeland har skrevet Paktens voktere, som virket til å være et populærvitenskapelig eventyr, noe á la Da Vinci-koden, bare at det her handler om Olav den Hellige som invaderer Egypt og raner et gravkammer. Dette er ikke historisk korrekt, noe forfatteren også er tydelig på, men han bygger altså historien sin rundt noen historiske fakta og dikter videre på de. Sikkert grei underdholdning, uten at jeg har lest noe av Egeland før.

Ord i vinden anbefales, men egentlig kun hvis du er mer enn normalt interessert i litteratur.

Dette innlegget ble postet 18. oktober 2007 kl. 14:41 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. stine berg sier:

  Dette var VELDIG interessant!
  Det er det e har sagt heile veien, e må komme meg til Bryne. D er jo der det skjer!

 2. Anders S. sier:

  Er det bare meg eller har du ekstremt mye fritid?

 3. PålB sier:

  Jeg kan ikke si at jeg deler entusiasmen din, Bøsse. Men jeg aksepterer deg som den friken du er!

 4. Bjørnar sier:

  Anders S: Hehe!

  PålB: Jeg takker. Right back at you. ;)

  Stine: Kom så! Til verdens navle.

Legg til en kommentar