FILM: Fight Club

Oi oi oi! Denne klassikeren fra 1999 er et fyrverkeri.

Når filmens rollefigur (Edward Norton) møter Tyler Durdan (Brad Pitt) skjer det en helvending i livet hans. Tyler Durdan er alt Norton ikke er, og for å komme ut av kjedsomheten og ensformigheten i bedriftshelvetet og IKEA-leiligheten sin starter de en undergrunnsbokseklubb der første regel er «You do not talk about Fight Club«. Andre regel er «You do NOT talk about Fight Club». Got it?

Det er ikke så lett å si hva Fight Club handler om. Ved første øyekast er det en orgie av vold og blod, men under overflaten finner vi kanskje mest av alt to ting: En kamp for frihet og et behov for mening.

Hekkan, for en film. Det er en av mine favoritter, uansett sjanger. Se den hvis du kan. (Dvs. hvis du er over 18 år, og du tåler en støyt.)

Dette innlegget ble postet 25. november 2007 kl. 23:13 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Marlén sier:

    Denne filmen likte jeg ikke særlig godt! Den var rett og slett bare ekkel og meningsløs — i hvertfall helt frem til jeg ble forklart det geniale konseptet. Da ble den plutselig bedre.

    (Dvs. hvis du er over 18 år, og du tåler en støyt.) — Haha!!:P

Legg til en kommentar