Til Bergen for å besøke See

Jeg var i Bergen i helga og besøkte David See. David og jeg var i militæret sammen i Nord-Norge og i Afghanistan, men har nesten ikke sett hverandre de siste to årene, mest fordi han studerte i Thailand i hele fjor, og fordi vi nå bor på forskjellige steder i landet.

Det er noe drit at folk bor på forskjellige steder i landet (og ikke minst i verden). Det hadde vært mye lettere hvis alle bare kunne bodd på samme sted.

Men forrige søndag ringte jeg David, og etter en kort rådslagning fant vi ut at den helga det passte best med besøk var den førstkommende, så i all hast fikk jeg bestilt billetter og ordnet det praktiske, og fredag gikk turen oppover.

Pizzabaking: David

Det var en glede å se David igjen. Vi har mange historier sammen. F.eks. har vi feiret jul sammen, bare vi to, i et telt i en tysk leir i Kabul, Afghanistan. Vi har blitt skutt raketter på oppå en fjelltopp i Kabul, og har røykt mang en sigar på taket av kaserna i leiren mens vi har sett utover byen og fundert over livet.

Denne gangen møttes vi under litt mer fredelige forhold. David studerer bistand i Bergen, og bor på en liten, gammel leilighet midt i byen. For å komme fra rommet hans til kjøkkenet må du gå på oppdagelsesferd gjennom en vilt smal og lang gang. Veldig spesielt.

Av ulike grunner endte vi opp på en KRIK hybelkveld på fredagen, via Steinar «Stones» Johannessen. Det var kanskje 50 KRIKere i en 70 kvadrats leilighet. Men det var visst ingenting; for noen uker siden hadde de vært nærmere 80 stk. i en 80 kvd leilighet. De er ikke så kravstore i KRIK.

David disket opp med kokkekunstene sine, og kunne vise fram steinbakt pizza, italian-style. Oppvarmet stein/keramikksak i ovnen, tynn bunn på pizzaen, stekes i 4-6 min. Vilt godt.

Pizzabaking: Bjørnar

Det var en glede å se ham igjen. David er en utrolig god mann! Jeg skulle hilse til alle kjente på Bryne.

Må det bli kortere til neste gang vi treffes.

Dette innlegget ble postet 15. november 2007 kl. 1:43 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. David sier:

    Utrolig bra at du viste noe av din spontane side og kom opp til Bjørgvin en tur. Mine kokkekunster står nå i fare for å bli kraftig overvurdert, glem ikke at vi sleit en god del med å få deigen til å heve :) Men uansett, veldig veldig godt å treffe deg igjen Bjørnar. Det blir garantert kortere tid til neste gang, og ja, jeg tar med Age of Empires ;)
    Good times

Legg til en kommentar