Nåtiden mer usannsynlig enn science fiction

Science fiction-forfatter William Gibson har sluttet å skrive om framtiden fordi han mener vår tid er mye mer usannsynlig:

If one had gone to talk to a publisher in 1977 with a scenario for a science-fiction novel that was in effect the scenario for the year 2007, nobody would buy anything like it. It’s too complex, with too many huge sci-fi tropes: global warming; the lethal, sexually transmitted immune-system disease; the United States, attacked by crazy terrorists, invading the wrong country. Any one of these would have been more than adequate for a science-fiction novel. But if you suggested doing them all and presenting that as an imaginary future, they’d not only show you the door, they’d probably call security.

(via)

Dette innlegget ble postet 26. november 2007 kl. 21:08 og er kategorisert under Sitater. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar