TEATER: The New Electric Ballroom

Jeg var på teater med Elling på mandag, på et forholdsvis nytt stykke med navnet The New Electric Ballroom.

Jeg liker utrolig godt teater. Det er en helt annen opplevelse enn mye annet kulturliv, veldig forskjellig fra f.eks. kino.

Stykket var i tillegg satt opp på Kjellerscenen i Rogaland Teater, som er en utrolig liten scene. Selve scenen er i midten av rommet, og så står det tre stolrader på hver side av den, med plass til kanskje femti mann totalt.

Det beste med det var samspillet og forholdet mellom publikum. En kunne se rett over til publikum på den andre siden (10 meter), og det spesielt en kar jeg kunne se koste seg storlig. Han smilte og lo under store deler av forestillingen. Det fikk igjen meg til å smile og le mer, som gjorde at han også lo mer, og så forsterket det hele seg av seg selv. Konge.

Stykket var veldig spesielt. Det handler om tre kvinner som bor i en liten leilighet/hus, to eldre søstre og en yngre kvinne som de tydeligvis har oppdratt sammen. Disse tre kvinnene går aldri ut, men bedriver hele sin tid med å gjenfortelle de samme monologene og historiene til hverandre, de fleste av dem ulykkelige kjærlighetshistorier fra en fjern ungdom.

En fiskehandler kommer innom med fisk hver dag. Han er forelsket i den unge kvinnen i huset, men blir konsekvent kastet på dør av de eldre søstrene hver dag. Men en dag slipper han, og hvordan det går må du gå og se stykket for å få vite.

Det var veldig kjekt, og ufattelig morsomt (og på samme tid litt trist) stykke. Jeg lo store deler av forestillingen. Skuespillerprestasjonene var meget bra. Spesielt godt likte jeg fiskehandleren og den ene av de to søstrene. Det må kreve utrolig mye å spille slik som det, spesielt når publikum er så utrolig nært på.

Teater er fillen konge. Gi meg en lyd hvis du liker teater og er interessert i å gå på et stykke eller to til våren.

Dette innlegget ble postet 13. desember 2007 kl. 23:33 og er kategorisert under Aktuelt. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Kristendommen sier:

  Hei. Unnskyld for at jeg kommer med en usaklig kommentar, men lurer på om du kunne tenkt deg å skrevet innlegg for http://kristendommen.wordpress.com/
  – info finner du på nettsiden
  Velkommen skal du være!

 2. Kristine S sier:

  sakleg kommentar: teater er magisk. vanleg teater (ibsen og slikt) er kjempefint og engasjerande. sært teater (sånn nymotens greier) er fascinerande. når eg går ut med eit stort hæ? i hovudet, når eg søker forklaringar på kvifor teateret ønska å satsa på dette intetsigande surreriet, då har teateret vridd noko i meg, mekka litt på hjernecellesamansetningane mine og slikt skal ein ikkje undervurdera verdien av. til våren bur eg i oslo. kom og bli med på national!

 3. Anders S. sier:

  Alltid klar for det mesta, bare å ta en telefon. Eg kan til og med betala din del :) Alltid gildt å spandera hvis folk vil ta imot :)

  Så det er bare å ringa, rekner med du har nummeret. Selvsagt må det jo passa inn i min timeplan hehe :)

 4. Bjørnar sier:

  @Kristendommen: Hm… Jeg tror jeg sier takk, men nei takk.

  @Kristine S: Det er fort så jeg er med på Nationtheateret en gang jeg er i Oslo og det passer med et teaterstykke. Hadde vært konge. :)

  @Anders S: You’re on. Vi kan snakkes nærmere om det når jeg vet mer om teaterprogrammet for våren.

 5. Silje sier:

  Intresertaaaa!!

Legg til en kommentar