Dette innlegget ble postet 10. januar 2008 kl. 1:03 og er kategorisert under Sidespor. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

10 KOMMENTARER

 1. Elling sier:

  Leste og den. Det er vel enda et eksempel på at vi i kampen mot terrorister o.l. i realiteten lar dem styre oss?

 2. Anders S. sier:

  Er det rart at ingen sier et ord? Norge er jo den siste Soviet stat, og når de fleste stemmer Sosialistisk så får vi slike tankeganger med SV i ledelsen. At dette kommer har eg bare venta på siden valget.

 3. Torgeir sier:

  Anders, hva er det som gjør at du linker dette til den sosialistiske venstresiden i Norge? Å sammenligne norske partier på Stortinget med Sovjetunionen blir litt bak mål. Blir som å sammenligne den norske høyresiden med Nazi-Tyskland.

  Dette er et viktig tema du tar opp, Bjørnar. Utviklingen er skremmende, men det som er enda mer skremmende, er at folk ikke ser det, eller ikke bryr seg.

 4. HannaKjø sier:

  Dette var tankevekkende! Utrolig mye som bare går meg forbi… Og mange ting jeg ikke forstår viktigheten av før noen setter det på spissen og gjør det veldig klart.

 5. Elling sier:

  Opprop på gang her:

  http://www.opprop.no/opprop.php?id=neitileudir

  Er vel forsåvidt enig i at det skal godt gjøres å føre et eu-direktiv tilbake til sv.

 6. EirikE sier:

  Anders: SV er det eneste partiet på stortinget som har sagt i fra om at dette ikke er greit.

 7. Bjørnar sier:

  Opprop? Glimrende!

  (Og hvis du nå tenker: «Opprop? Det kommer ikke til å gjøre noe fra eller til.» Klart det gjør det! Det eneste som er garantert å ikke gjøre en forskjell er å holde kjeft.)

  Ang. det politiske spekteret: Sammenligningen av SV med Sovjet-Unioen er drøy. Det er heller ikke venstresiden alene som har stått for økt overvåkning. Tradisjonelt sett har det vel vært ekstreme retninger i både venstre- og høyreretning politisk som går hardest inn for økt overvåkning. Sovjet-Unionen og Nazi-Tyskland er ekstreme eksempler i hver sin retning. Kina og USA er kanskje mer moderate eksempler på hver sin side i vår tid?

  Og rett skal være rett: Det er partiet Venstre som har sagt fra i denne saken (ikke SV). Det er kanskje ikke så overraskende at Venstre er de eneste som står på prinsippene i denne saken. Venstre er jo et «liberalistisk» parti (evt. «liberalt», det er ikke godt å vite hvilke ord en kan bruke for tida), og går inn for minst mulig inngripen fra Statens side i den enkeltes liv på alle områder, lagring av personopplysninger inkludert.

  Det som overrasker meg mest er hvor stille det er fra alle de andre partiene, både til høyre og venstre og i sentrum.

 8. Torgeir sier:

  Jeg tror Venstre kaller seg sosialliberalt, mens Frp kaller seg liberalistisk.

 9. Anders S. sier:

  For min egen del så må de gjerne ta vare på mine data, eg har ingen ting å skjuie og eg bryr meg utroligt lite. FRP som eg stemmer på, som eg er helt åpen på er fordi at eg vil ha et regjeringsskifte der det faktisk skjer noge, der eg føler at eg kan drive firma og tjene gode penger. Jobbe overtid uten at 50% av det skal gå til staten og at 60% av min kundes bolig er avgifter til staten. Men eg tviler på at det blir FRP eg stemmer på etter deres 4 år.

  Nazi Tyskland og Soviet har begge mye felles men de er også langt, langt frahverandre. På alle plan er det foraktelig med begge sider og eg vil heller ikke velge hvilket regime eg ville hatt i dag. Men Soviet og Nazistene bygde begge på Nasjonalsosialismen, som også mange av våre parti bygger på og det er ikke eg som sier at Norge er den siste Soviet stat, det er Olav Thon og Stein Erik Hagen, men eg må jo si eg er ikke direkte uenig. Men politisk gidder eg nesten ikke engasjere meg lenger for det skjer jo aldri noge, så derfor gjer eg nok en del for provokasjon ja.

  For meg er det utenkeligt å stemme rødt, men for andre blir det meir naturligt. Lurer på om eg skal gidde å stemme ved neste valg……

 10. EirikE sier:

  oi!!! huska sikkert feil fraq artikkelen eg leste. var ikke meiningå å fare me løgn!

Legg til en kommentar