FILM: The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited er en ny komedie fra mannen bak The Royal Tenenmbaums.

Det er en ustyrtelig morsom, og på samme tid litt trist, historie om tre brødre på togreise i India (Darjeeling er et område i India) for å finne seg selv og bli venner med hverandre igjen.

De kommer åpenbart fra en meget dysfunksjonell familie (dette dukker til stadighet opp på film for tida –mulig det bare gjenspeiler virkeligheten), og kan muligens trenge mer enn en reise sammen for å ordne opp i ting.

Det viser seg etter hvert at den eldste broren — han står for organisering av turen på en veldig irriterende måte, blant annet ved hjelp av en sekretær utstyr med bærbar pc, printer og lamineringsmasing — egentlig legger opp turen for at de kan finne moren sin, som har blitt nonne i et indisk hindukloster.

Du skjønner tegningen.

Det er mye implisitt og underfundig, nærmest skjult, humor i denne filmen, noe jeg liker veldig godt. Samtidig sier den også noe om de store temaene i livet — døden, familie, vennskap, forsoning — på en upretensiøs måte.

Sannsynligvis vil du enten like The Darjeeling Limited veldig godt, eller ikke i det hele tatt. Jeg likte den veldig godt.

Dette innlegget ble postet 5. januar 2008 kl. 3:29 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Anders S. sier:

    Eg likte den ikkje minna meg om Norsk film altså idiotisk. Den mangla bare den der litt idiotiske trenger vi den sex senen som Norsk film alltid har med samme om den er en god eller dårlig film.

    Pluss sekretæren hadde ikke bærbar PC, han hadde en bærbar MacBook Pro, altså en Mac maskin. Mac er per definisjon ikke en PC for en PC er en maskin som driver kun Windows. Ærligt talt enkelte ting burde man ha greie på her i verden :).

    Men det er som du sier, enten så liker man ikkje filmen eller så bare liker man den.

  2. aspis sier:

    hm. eg skulle heller sett denne på dvd. grei nok, terningkast 3.

Legg til en kommentar