MUSIKK: Band of Horses

bandofhorses-everythingallthetime.jpg

bandofhorses-ceasetobegin.jpg

Etter anbefaling fra Morgenutgaven gikk jeg til anskaffelse av Band of Horses‘ to album Everything All The Time og Cease To Begin.

Jeg visste ikke hva jeg gikk til.

Dette er fantastisk musikk. Jeg var hekta fra første stund.

Jeg antar at dette går under kategorien rock, selv om jeg ikke aner hvilken av de mange subsjangrene den hører hjemme i. Indie? Alternativ? Noen musikkjennere kan sikkert utdype i det vide og det brede her.

Det virker av og til som at de spiller falskt eller lar være å stemme gitaren skikkelig med vilje, men det inngår i helheten. For det hele er veldig rått og upolert, og nettopp det er noe av det mest appellerende med det.

Det er nesten som at vi er til stede når sangene vokser fram og drives fram av seg selv der og da.

Og ikke minst dynamikken — fra det massive til det sarte, ofte i én og samme sang.

Everything All The Time var magisk fra første stund. Låta The Funeral er en umiddelbar favoritt, og har fortsatt å være det.

Cease To Begin var litt vanskeligere å like helt umiddelbart, men den har vokst veldig på meg over tid. Nå liker jeg den utrolig godt, kanskje enda bedre enn den første plata. Favorittspor: Is There A Ghost, The General Spesific, Marry Song.

Hør og se selv:

For et band! Hvorfor har ingen fortalt meg om dette før?

Dette innlegget ble postet 18. januar 2008 kl. 1:24 og er kategorisert under Musikk. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. Elling sier:

  Fortsatt ledige billetter på Folken-konsert med dem 8. mars. Jeg og kona skal, og jeg hører en hel del andre her fra også skal.

 2. Bjørnar sier:

  Å, konge! Det skal jeg få sikret meg billetter til litt brennkvikt.

  Noen andre som er klare? Gi meg en lyd.

 3. Tone K sier:

  jeg kunne fortalt deg om dette, for vi har nemlig anskaffet oss albummet selv:)
  me og e klare for konsert, men kanskje ikkje så lett for meg, spør oddi. trur han he veeeeldig lyst;)

 4. Nils sier:

  Velkommen inn i fanklubben.

 5. Bjørnar sier:

  Søppel! Utsolgt! :(

Legg til en kommentar