FILM: Atonement (Om forlatelse)

Atonement, med den ikke helt dekkende norske tittelen Om forlatelse, er, som alle de beste historiene, en historie om forholdet mellom mennesker, og spesielt om når forholdet mellom mennesker blir ødelagt.

I dette tilfellet er det en ung mann som gjennom en serie misforståelser blir urettmessig beskyldt for en voldtekt han ikke har begått.

Jeg vet ikke hvor mye jeg kan si om innholdet i denne filmen uten å røpe for mye, men jeg kan si dette: Det er en fantastisk og tragisk historie. Jeg ble veldig beveget. Det er en dyptgående film, ikke passende for en kveld for lett underholdning, og jeg tar vel ikke for hardt i hvis jeg sier at den krever et visst modenhetsnivå.

Atonement er glitrende. Den vant Golden Globe for beste film og er nominert til sju Oscar, og det med rette. Det er en fantastisk film.

Se den.

Dette innlegget ble postet 13. februar 2008 kl. 23:50 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Elling sier:

  Takk for tips – har lenge tenkt på at jeg gjerne skulle fått sett denne filmen. Liker forfatteren av boka!

 2. Anders S. sier:

  Denne filmen hadde eg gleda meg sånn til å se. Men nå er den jo over på Sandnes og ingen sa de ville være med :(

 3. Anne Solfrid sier:

  Er det nå jeg skal liste meg inn med http://www.damaris.no/cw/articleDetail.aspx?artid=203?

 4. Anne Solfrid sier:

  Sånn rent bortsett fra at spørsmålstegnet burde stått litt lenger fra linken…

  http://www.damaris.no/cw/articleDetail.aspx?artid=203

Legg til en kommentar